Brandstichting bij bedrijfspand Eisenhowerlaan

  • Utrecht
  • Update 

Politie roept mogelijke getuigen op zich te melden

Update

Vier bruikbare tips waarmee de politie aan de slag is gegaan. De belangrijke getuigen die op de bewakingsbeelden zijn vastgelegd, hebben zich nog niet gemeld.

In de nacht van 31 december 2016 op 1 januari 2017 wordt er brand gesticht bij het pand van woningcorporatie Portaal in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. De daders zijn vastgelegd door bewakingscamera’s.

  • Wie (her)kent de daders of heeft een idee wie zij kunnen zijn?

Jerrycan

Op de bewakingsbeelden is te zien hoe, binnen het eerste half uur van het nieuwe jaar, twee mannen bij het pand komen aanlopen. Zij hebben een kleine jerrycan bij zich met daarin een brandbare vloeistof. Eén van hen besprenkelt daarmee de stoep en de gevel van het pand. De tweede lijkt het te filmen met zijn telefoon.

117342_utrecht_daders2.jpg

Met enige moeite lukt het om de brand aan te steken, waarna al snel twee explosies volgen en het vuur om zich heen grijpt. De schade aan het pand zou groot blijken.

  • Wie is getuige geweest van de brandstichting of heeft er informatie over?
117342_utrecht_getuigen.jpg
Getuigen

Portaal is gevestigd aan de Beneluxlaan, maar het misdrijf vindt plaats aan de achterkant van het pand; aan de Eisenhowerlaan. Daar staan ten tijde van de brandstichting twee auto’s: een witte Citroën Cactus en een blauwe Volkswagen Golf. De bestuurders daarvan stappen in en rijden weg terwijl de twee daders met de jerrycan bezig zijn.

Die twee bestuurders maken deel uit van een groepje jongeren dat daar bij het pand van Portaal stond. Zeker een aantal van hen moet de brandstichters hebben gezien. Mogelijk behoren zij tot dezelfde groep. De politie wil heel graag met die jongeren in contact komen.

  • Bent u of kent u de bestuurder van de blauwe Golf of de witte Cactus? Of was u of kent u wellicht één van de andere jongeren uit dat groepje?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Eisenhowerlaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.