Brandstichting buurthuis aan het Vredenoordplein

  • Rotterdam
  • Update¬†

De verdachte is kort voor de brand gefilmd bij een tankstation.

Update

Helaas is de verdachte nog niet gevonden. Denk nog mee!

Op zaterdag 14 februari 2015 woedt er een grote brand in een buurthuis aan het Vredenoordplein in Kralingen in Rotterdam. Al redelijk snel blijkt dat het pand van Buurtwerk eigenlijk niet te redden is. Na onderzoek lijkt het om brandstichting te gaan.

  • Wie is er op zaterdag 14 februari 2015 getuige geweest van de brandstichting bij een buurthuis aan het Vredenoordplein in Kralingen in Rotterdam?
tcm17340221_large.jpg
Schade

Meerdere verenigingen raken alles kwijt. Onder andere alle knutselmaterialen en kampeerspullen voor een kinderkamp gaan in vlammen op.

tcm17340220_large.jpg
Getuigen

De politie deed meteen een getuigenoproep. Er melden zich daarop twee mensen die hele belangrijke dingen hebben gezien die Valentijnsochtend in Kralingen.

tcm17340222_large.jpg
Tankstation

Eén getuige vertelt dat hij bij het tankstation aan de Vredenoordkade daar vlakbij een man zag met een verwonding aan zijn hand. Hoewel die gewonde man naast het tankstation stond wilde die perse een aansteker van de getuige kopen. Die verkoopt zijn aansteker en ziet de man even daarna met computerapparatuur sjouwen.

tcm17340219_large.jpg
Gat

De andere getuige vertelt dat ze die ochtend op weg naar de zwemles een gat in de ruit van het buurthuis ziet. En dat op de terugweg het buurthuis in lichterlaaie staat.

tcm17340218_large.jpg
Brandstichting

De politie gaat er vanuit dat de man bij het tankstation met de wond aan zijn hand die wond had opgelopen toen hij de ruit bij het buurthuis brak, toen een aansteker scoorde, het buurthuis leeghaalde, en de boel daarna in brand stak.

  • Wie heeft er voor de brand iets verdachts gezien bij het buurthuis dat met de brandstichting te maken zou kunnen hebben?
tcm17340223_large.jpg
Verdachte

De verdachte man is gefilmd bij het tankstation. Het lijkt of hij zijn gewonde rechterhand heeft ingepakt. Bij de kassa koopt hij een blikje energydrink en eenmaal buiten spreekt hij dan pas iemand aan en koopt een aansteker.

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de verdachte?

Vredenoordplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.