Brandstichting restaurant Florence aan de Koopmanstraat

  • Almere
  • Update 

Levensgevaarlijk: boven het restaurant zat een hotel vol met slapende gasten.

Update

Er kwamen 3 tips.

In de nacht van zondag 16 op maandag 17 november 2014 wordt er rond middernacht brand gesticht bij restaurant Florence aan de Koopmanstraat, vlakbij de Grote Markt, in Almere. Er wordt groots uitgerukt omdat boven het restaurant een hotel zit. De brand is gelukkig zo snel onder controle dat daar niemand geëvacueerd hoeft te worden.

  • Wie is er in de nacht van zondag 16 op maandag 17 november 2014 rond middernacht getuige geweest van de brandstichting bij restaurant Florence aan de Koopmanstraat in Almere?
tcm17343130_large.jpg
Brandstichting

Al snel wordt vastgesteld dat de brand is aangestoken: aan de achterkant van het restaurant is een ruit stuk. Door de hitte kan hij niet gebroken zijn en al het gebroken glas ligt juist aan de binnenkant.

tcm17343200_large.jpg
Verdachte

Vlak voor middernacht loopt een man met muts en tas richting de achteringang van het restaurant. De tas is of heel zwaar of de man loopt wat moeilijk lijkt het op de bewakingsbeelden. Even later is een grote steekvlam te zien.

tcm17343135_large.jpg
Vlucht

Rond diezelfde tijd rent de man weer weg bij de achteringang. Mogelijk rook hij naar vuur nadat hij die nacht van 16 op 17 november thuiskwam of wellicht herkennen mensen hem wel aan zijn loopje, zijn kleren en/of zijn houding.

tcm17343133_large.jpg
Levensgevaarlijk

Er zat een hotel boven het restaurant en als het vuur later was ontdekt hadden de slapende gasten daar groot risico gelopen.

tcm17343132_large.jpg
Cowboyhoed

Net voor de man wegrent vliegt er een rode cowboyhoed van het biermerk Jupiler door de lucht. Het lijkt vergezocht dat de dader die bij zich had en komt waarschijnlijk dan ook uit het restaurant zelf.

tcm17343131_large.jpg
Getuige

Op het moment dat de dader de hoek omslaat rijdt een auto langs. Misschien heeft de bestuurder de dader gezien en daarom wil de politie graag met hem spreken.

  • Wie herkent zichzelf in de getuige oproep?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden de verdachte?
tcm17343134_large.jpg
Motief

De politie wil graag met mensen spreken die meer weten over het mogelijke motief voor de brandstichting.

  • Wie weet er meer over een mogelijk motief?

Koopmanstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.