Brandstichting Tamoil tankstation aan de 1e Lieven de Keylaan

  • Eindhoven
  • Update 

Doordat de brand oversloeg raakten tweeëntwintig mensen hun bezittingen en huis kwijt.

Update

4 reacties, met hele waardevolle informatie, wordt vervolgd dus…

Zondagochtend 24 augustus 2014 rond 03.45 uur komt de melding dat het Tamoil tankstation aan de 1e Lieven de Keylaan in Eindhoven in brand staat. Hoewel zeventig man brandweer uitrukt slaat het vuur over naar de motorkledingshop en het flatgebouw ernaast waar op dat moment tweeëntwintig bewoners zijn. Brandweer en politie weten nog net op tijd al die mensen hun huis uit te halen.

tcm17327185_large.jpg
Schade

Van het tankstation en de motorkledingzaak vlakbij is niks meer over. Maar ook de flat ernaast is zwaar aangetast door de brand. Het gebouw staat op instorten en moet gesloopt worden.

tcm17327186_large.jpg
Verdachte/getuige 1

Er is voor de brand een man met mogelijk een jerrycan gezien. Die man is rond 02.15 uur, voor de brand, overgestoken van de Echternachlaan naar de Bisschop Bekkerstraat. Het is een verzorgd uitziende man, donkergetint, tussen de 20 en 25 jaar, ongeveer 1.75m lang en hij hard kort zwart stekelhaar. Hij droeg een donkere heupjas met kraag.

tcm17327187_large.jpg
Verdachte/getuige 2

Daarnaast hebben buurtbewoners een man gezien die daar niet woont en die de brand opvallend aandachtig bekeek. Hij stond rond 04.00 uur tussen de auto’s op de parkeerplaats van de flat aan de Waghemakerstraat. Hij stond heel dichtbij het vuur en bleef maar kijken. Het is een donkergetinte man, ongeveer 25 jaar oud en zo’n 1.70m a 1.75m lang. Hij had een petje op maar dat was bedekt door de capuchon van zijn donkerblauwe trui. Daaroverheen droeg hij een zwarte jas.

tcm17327183_large.jpg
Beeldmateriaal

Mensen die de brand gefilmd of gefotografeerd hebben kunnen dit uploaden naar de politie.

  • Wie is er zondagochtend 24 augustus 2014 rond 03.45 uur getuige geweest van de brandstichting bij het Tamoil tankstation aan de 1e Lieven de Keylaan in Eindhoven?

  • Wie (her)kent aan de hand van de signalementen één of beiden verdachten?

  • Wie heeft één of beiden verdachten/getuigen in de buurt van de brand gezien?

  • Wie is er voorafgaand of tijdens de brand iets opgevallen wat met de zaak te maken zou kunnen hebben?

  • Wie heeft er beeldmateriaal van de brand?

1e Lieven de Keylaan

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.