Brandstichting woning aan de Stoutenburgerweg

  • Terschuur
  • Update¬†

Twee onschuldige mannen ontkomen ternauwernood aan een brand.

Update

Ondanks 3 reacties is de gouden tip helaas nog niet binnen.

Op maandagochtend 7 september 2015 omstreeks 05.45 uur woedt er een hevige brand in een woning aan de Stoutenburgerweg in het Gelderse Terschuur. De politie concludeert dat er sprake is van brandstichting. Gelukkig vallen er geen slachtoffers maar het huis is niet meer te redden en brandt tot de grond toe af.

  • Wie is er op maandagochtend 7 september 2015 omstreeks 05.45 uur getuige geweest van de brandstichting in een woning aan de Stoutenburgerweg in het Gelderse Terschuur?
tcm17343438_large.jpg
Geluk

In de aangrenzende woning waren twee Poolse mannen aanwezig die net op tijd door een passerende getuige werden gewaarschuwd. Als de getuige niet was uitgestapt en die mannen niet had gewaarschuwd, zou dit waarschijnlijk ernstige gevolgen voor hen gehad kunnen hebben.

tcm17343434_large.jpg
Aangestoken

Het sporenonderzoek loopt nog, maar de politie gaat er van uit dat de brand is aangestoken. Er zijn enkele brandhaarden aangetroffen in het huis. Er is daarbij een dusdanige hoeveelheid brandversnellend middel gebruikt, dat de dader of daders zelf ook heel veel geluk moeten hebben gehad. Het is niet ondenkbaar dat ze zelf ook letsel hebben opgelopen.

tcm17343436_large.jpg
Binnenkomst

Het is niet duidelijk hoe de dader of daders het huis zijn binnengekomen. Wat wel opvalt is dat er geen braaksporen zijn aangetroffen. De dader of daders moeten dus op een of andere manier toegang tot de woning hebben gehad. Naar de spullen waarmee dat gebeurd zou kunnen zijn is de politie nog op zoek.

  • Wie weet hoe de dader(s) binnen zijn gekomen?
tcm17343439_large.jpg
Motief

Het huis staat sinds 2001 te koop en sinds november 2014 staat het leeg. De politie onderzoekt meerdere scenario’s en wil graag met mensen spreken die een idee hebben waarom dit is gebeurd.

  • Wie weet er meer over een mogelijk motief?
tcm17343435_large.jpg
Verdachte auto

De woning ligt aan de Stoutenburgerweg iets ten zuiden van de A1, in een vrij uitgestrekt gebied. Waarschijnlijk zijn de dader of daders hier met de auto naartoe gekomen. Als iemand zich kan herinneren dat er hier maandagochtend 7 september rond 05.45 uur een auto bij het huis heeft gestaan dan hoort de politie dat graag.

  • Wie heeft er op maandagochtend 7 september rond 05.45 uur een auto bij het huis zien staan?
tcm17343437_large.jpg
Ford Focus

Tijdens de brandstichting is er in de buurt een donkerkleurige Ford Focus gezien. De Ford reed tijdens de brand op de Stoutenburgerweg op zo’n 250 meter afstand vanaf het huis. De auto zette vervolgens koers richting het dorpje Achterveld. De bestuurder kan een belangrijke getuige voor de politie zijn en die wil daarom graag met hem in contact komen.

  • Wie reed er in de donkerkleurige Ford Focus die tijdens de brand op de Stoutenburgerweg in de buurt van het huis reed?

  • Wie heeft er informatie over de dader(s), mogelijk in combinatie met onverklaarbaar brandwonden letsel na maandag 7 september?

Stoutenburgerweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.