Brandstichting woning Piet van de Polsingel

  • Rotterdam
  • Update 
tcm17334218_large.jpg

Een bewakingscamera die de brand overleefde filmde twee verdachte mannen…

Update

Eén van de verdachten meldde zichzelf toen hij merkte dat hij gezocht werd. Deze Rotterdammer (20) is meteen aangehouden.

In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus 2014 wordt er brand gesticht bij een woonhuis aan de Piet van de Polsingel in Rotterdam. De bewoners zijn gelukkig die nacht niet thuis, maar de brandweer moet alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat het vuur overslaat naar de buren die wel thuis slapen.

  • Wie heeft er over het algemeen informatie over de brandstichting?
tcm17332943_large.jpg
Opzet

Uit onderzoek de afgelopen maanden is gebleken dat het om opzettelijke brandstichting gaat.

  • Wie is er in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus 2014 getuige geweest van een brandstichting bij een woonhuis aan de Piet van de Polsingel in Rotterdam?
tcm17332945_large.jpg
Schade

Om beter te kunnen blussen worden de daken van aangrenzende woningen opengebroken en loopt duizenden liters bluswater door de huizen. De bewoners moeten gedwongen maandenlang weg. Van de woning waar de brand ontstond blijft maar weinig meer over.

tcm17334218_large.jpg
Verdachten

Op bewakingsbeelden is te zien hoe twee mannen zo’n drie kwartier voor de brand door de Piet van de Polsingel lopen. Eén van hen, die een witte plastic tas heeft, gaat het tuinpad op, en lijkt zich te realiseren dat er een camera hangt. Daarna vertrekken de twee weer. Wanneer ze weglopen is goed te zien dat één van hen een rode rugzak draagt.

  • Wie heeft de verdachten in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus 2014 of in de periode daarvoor rond de Piet van de Polsingel in Rotterdam gezien?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en mogelijk in combinatie met de rode rugzak van het merk Nörlander de nog onbekende verdachte?

  • Wie heeft de daders zien vluchten?
tcm17332942_large.jpg
Inbraak

Een kwartier later, rond 00.30 uur, is alleen de man met de witte tas weer terug. Hij heeft nu ook de rugzak van de ander bij zich. Hij gaat weer bij de voordeur van het huis staan, en verdwijnt dan na een tijdje uit beeld.

tcm17332941_large.jpg
Explosie

Al heel snel ontstond het vermoeden dat de brand geen ongelukje maar een misdrijf was. Getuigen hadden net voor de brand een explosie gehoord en zagen aan de achterkant een man door de brandgang rennen met een rode rugzak.

tcm17332969_large.jpg
Rugzak

De rode rugzak op de rug van de man die uiteindelijk waarschijnlijk bij het huis heeft ingebroken om brand te stichten, is teruggevonden. Hij is van het merk Nörlander en rook overduidelijk naar benzine.

Piet van de Polsingel

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.