Herkend

Brutale dief vertrekt met zes pallets Apple Watches

  • Schiphol

Op zaterdag 16 mei 2020 werd rond 19:00 uur een grote partij Apple-‘smartwatches’ gestolen uit de loods van een transportbedrijf op Schiphol-Oost. De man die met andermans vrachtwagen de lading ontvreemdde, staat zeer herkenbaar op bewakingsbeelden.

Het gaat om een getinte man met een corpulent postuur. De dag van de overval had hij een baardje en droeg hij zijn haar strak naar achteren in een staart. Hij had een Adidas-traingspak aan met het logo van Real Madrid erop. Om het terrein op te komen, gebruikte de man een vermoedelijk vals identiteitsbewijs – waarop de naam E.G. Emilov stond. 

Update

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdagochtend 7 juli een 62-jarige man uit Etten-Leur aangehouden voor betrokkenheid bij een omvangrijke diefstal. Ook de identiteit van de chauffeur die de lading ontvreemdde, is inmiddels bekend. Dit is een een 37-jarige man met de Bulgaarse nationaliteit. Het onderzoek naar zijn verblijfplaats is in volle gang.

 

Eerder hield de Marechaussee al één medewerker van het transportbedrijf aan die vermoedelijk heeft geholpen bij de diefstal. De rol van de 62-jarige man in deze zaak wordt verder onderzocht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

1438 BG Schiphol-Oost

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER