Miljoenenbuit bij diefstal elektronica uit loods

  • Schiphol

Dieven sloegen in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 juni 2019 toe bij een expeditiebedrijf aan de Rangoonweg op Schiphol. Met behulp van twee vrachtwagens maakten ze voor drie miljoen euro aan elektronica buit.

Update

Inmiddels zijn er twintig tips binnengekomen, bedankt! Meer tips zijn welkom.


Die nacht arriveerden rond 03.30 uur twee vrachtwagens bij het distributiecentrum; een licht gekleurde DAF-bakwagen en een witte Renault-trekker met oplegger.

119664_schiphol_dadA.jpg
Verdachte met palletwagen

Meegebrachte palletwagen

Een van de daders is een getinte man met een fors postuur die die nacht donkere kleding droeg en een baardje had. Deze man wandelde de loods van het bedrijf in, waarna hij onder meer een grote hoeveelheid dure elektronica inlaadde. Hij gebruikte daarvoor een meegebrachte, elektrische palletwagen.

Mogelijk voorkennis

De daders leken zo goed de weg te weten dat de Koninklijke Marechaussee vermoedt dat zij mogelijk over informatie van binnenuit beschikten. 
Behalve telefoons van het merk Motorola werden veel artikelen buitgemaakt van het merk DJI, zoals drones en actioncams. In totaal werden veertig pallets met hoofdzakelijk elektronica gestolen.

Onderdelen tuinverlichting

Bij de diefstal werd – mogelijk per ongeluk – ook een aantal dozen meegenomen met onderdelen van tuinverlichting erin. Tijdens een onderzoek door samenwerkende opsporingsdiensten werden 97 van die dozen op 12 september teruggevonden in een loods op industrieterrein Midi-Center in Beverwijk. De eigenaar van die loods is aangehouden.

Gebruikte vrachtwagens

De daders gebruikten twee voertuigen tijdens de diefstal. Een ervan is een lichtkleurige bakwagen van het merk DAF, type CF75 250. De andere vrachtwagen bestaat uit een witte trekker van het merk Renault, type Premium 370 19T, en een witte oplegger van het merk Draco.

119664_schiphol_2luktrucks.jpg
De gebruikte vrachtwagens

De DAF reed tijdens de diefstal met het gestolen Duitse kenteken KLE-AQ-60. De Renault-trekker had het gestolen Belgische kenteken 1-SET-340.

  • Heeft u de vrachtwagens die nacht op Schiphol gezien of weet u waar ze nu zijn, meld het alstublieft.
119664_schiphol_pdvuren4_b.jpg
Industrieweg in Vuren

‘Appie’ in april in Vuren

De Renault-trekker met oplegger is op 17 april 2019 door twee mannen aangeschaft bij een bedrijf aan de Industrieweg in het Gelderse Vuren. Eén van die mannen is inmiddels aangehouden.
De andere, nog gezochte man is blank, heeft een kaal hoofd en werd ‘Appie’ genoemd. Hij is ongeveer 1.70 meter lang, wordt tussen 30 en 35 jaar oud geschat en sprak met een Amsterdams accent.

Oproep taxichauffeur

De twee mannen arriveerden die woensdagmiddag per taxi in Vuren. Met de chauffeur die hen daar tussen 15.30 en 15.45 afzette, en één van hen na de transactie weer meenam, wil de Marechaussee nog graag in contact komen. Hij is een belangrijke getuige.

  • Bent u die taxichauffeur of weet u wie hij zou kunnen zijn, geef het alstublieft door.
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Uw informatie delen

  • Wie heeft informatie over de ladingdiefstal, in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 juni 2019 aan de Rangoonweg op Schiphol?
  • Wie weet wie de man op de beelden is?
  • Wie heeft informatie over de andere daders?
  • Wie weet waar (een deel) van de gestolen elektronica is? Heeft u mogelijk een partij te koop aangeboden gezien, hoort de Koninklijke Marechaussee dat graag van u.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Rangoonweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER