Caissière (16) bedreigd door overvaller

  • Utrecht
  • Update 

Op donderdag 31 mei 2018 rond 14.05 uur loopt de dader, op het oog vrij ontspannen, het Wibra-filiaal binnen aan de Amsterdamsestraatweg. Wanneer de caissière hem wil helpen, ziet ze dat hij een vuurwapen vasthoudt.

Update

Er zijn vier tips binnengekomen, waaronder ook een mogelijke naam is genoemd. De rechercheurs zijn nog op zoek naar meer informatie.

De man eist de inhoud van de kassa, maar het lukt de jonge medewerkster aanvankelijk niet om die open te krijgen. Ze blijft, onder bedreiging, bewonderenswaardig kalm. Ook de overvaller lijkt nog heel rustig.

118418_utrecht_geraniumstraat.jpg
Geraniumstraat

Wanneer het het meisje alsnog lukt de kassa te openen, grijpt de man al het papiergeld uit de lade en rent hij naar buiten. Een collega van de caissière gaat achter de dader aan en ziet hem de Geraniumstraat in verdwijnen, in de richting van station Zuilen.

Signalement

De overvaller is een licht getinte man van circa 1.80 meter lang en naar schatting tussen 25 en 30 jaar oud. Hij lijkt vrij stevig gebouwd. Opvallend die donderdagmiddag was dat hij een donkerkleurige brace droeg om zijn rechterpols. Ook leek hij wat te trekken met zijn linkerbeen.

118418_utrecht_dada.jpg

Tijdens de overval droeg hij een spijkerbroek tot de knie, een grijs shirt en donkere sneakers. Op de verder donkere pet die de man op had, stond in wit een tekst of logo.

  • Wie weet wie de overvaller is?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Amsterdamsestraatweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.