Cocktailbar Suzy Wong geteisterd door handgranaten

  • Amsterdam
  • Update 

De eigenaren van Suzy Wong aan de Korte Leidsedwarsstraat werden twee keer onaangenaam verrast met een handgranaat voor de deur. De politie is op zoek naar de daders.

Update

Er zijn zo’n 22 tips binnengekomen over zowel de anonieme beller als de bewakingsbeelden. Zo is de scooter zeer waarschijnlijk een Vespa Sprint en draagt de man een jas van Canada Goose.

Twee incidenten

Op zowel vrijdag 19 januari als donderdag 22 maart werd een handgranaat voor de cocktailbar aangetroffen. Het motief van de daders is vooralsnog onbekend; de bar was pas sinds december 2017 geopend. Beide incidenten zijn vastgelegd op bewakingsbeelden.

  • Wie weet iets over een mogelijk motief van de dader(s)?
118257_amstrdm_grnt_dadjan1-v.jpg
Vrijdag 19 januari

In de vroege ochtend, rond 04.20 uur, rijdt een man op een scooter door de Korte Leidsedwarsstraat in Amsterdam. Hij komt vanaf de Leidsegracht en blijft even stilstaan bij Suzy Wong. Zodra de voorbijgangers gepasseerd zijn, legt de man de handgranaat op de grond. Rond 04.40 uur krijgt de politie een melding van een anonieme beller over de handgranaat voor de deur van de cocktailbar.

  • Wie weet wie de anonieme beller is die 19 januari melding deed van de handgranaat?

  • Wie herkent de scooterrijder die op vrijdag 19 januari omstreeks 04.20 uur een handgranaat neerlegde?
118257_amstrdm_grnt_dadapril1-v.jpg
Donderdag 22 maart

Vervolgens wordt er een tweede handgranaat neergelegd om 02.53 uur in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 maart. Dit keer komt de dader niet op een scooter, maar lopend in de richting van Suzy Wong.

  • Wie herkent de dader die op donderdagochtend 22 maart omstreeks 02.53 uur een handgranaat neerlegde?

Voorbijgangers

De politie komt graag in contact met de voorbijgangers die 19 januari omstreeks 04.20 uur voorbij Suzy Wong liepen. Bent u dit of weet u wie dit zijn, laat het weten.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Korte Leidsedwarsstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.