Coldcase heropend, Richard Houtveen (25) mogelijk doelwit steekincident

  • Nieuwegein
  • Update 

Dankzij nieuwe informatie is het onderzoek naar de dood van de 25-jarige Richard Houtveen heropend. Jarenlang ging de politie uit van een uit de hand gelopen straatruzie, maar nu houdt ze er ook rekening mee dat Houtveen wél het doelwit was van het steekincident.

Na de finale van het WK voetbal, op zondag 11 juli 2010, werd Richard in het centrum van Nieuwegein neergestoken. Er is destijds een verdachte aangehouden.

Update

De politie heeft negen jaar na de gewelddadige dood een 42-jarige verdachte uit de gemeente Woerden aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Richard Houtveen.

119086_nwgn-cc_pdtoen.jpg
In zijn hart gestoken

Die bewuste avond belandde Houtveen samen met een vriendengroep in een straatruzie vlakbij de parkeergarage van City Plaza. Tijdens deze ruzie benaderde ook een onbekende man de groep, met wie een woordenwisseling ontstond.

119086_nwgn-cc_so1.jpg

Om te voorkomen dat het zou escaleren, werd Richard meegenomen door zijn vriendin. Dit mocht echter niet baten; zo’n dertig meter verderop zakte Richard Houtveen in elkaar. Hij was in zijn hart gestoken en overleed later in het ziekenhuis. De dader is nog altijd spoorloos.

Heropening dossier

Op basis van nieuwe informatie is het scenario mogelijk dat het steekincident niet is ontstaan uit een spontane straatruzie, maar dat de dader het doelbewust had op Richard Houtveen had voorzien. Het coldcase-team neemt daarom iedereen die in het dossier voorkomt opnieuw onder de loep.

119086_nwgn-cc_so2.jpg
Eventuele problemen

Om nog meer duidelijkheid te krijgen, wil de politie graag meer horen over het leven van Richard Houtveen en met name over eventuele problemen of ruzies die hij had.

119086_nwgn-cc_so3.jpg
Hoge beloning

De Hoofdofficier van Justitie in Utrecht heeft een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie