Dader dood Karin Grijpstra mogelijk bekend in Cornjum

  • Cornjum

Zo’n anderhalve maand na haar dood is het nog steeds een mysterie wat de 55-jarige Karin Grijpstra is overkomen en wie daarvoor verantwoordelijk is.

Update

Sinds de uitzending van 7 april 2020 zijn er meer dan 100 tips binnengekomen over de mysterieuze dood van Karin Grijpstra, bedankt!

Mevrouw Grijpstra is in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 februari vermoedelijk door een misdrijf om het leven gekomen. De politie houdt er rekening mee dat de vrouw, terwijl zij haar hond uitliet, is aangevallen door iemand uit Cornjum of omgeving.
Op basis van het sporenbeeld kan een noodlottig ongeval echter ook niet worden uitgesloten.

Tijdlijn van laatste uren

Het rechercheteam heeft de laatste uren van Karin zo precies mogelijk in kaart gebracht. Zoals gebruikelijk in dergelijke onderzoeken is daarvan een tijdlijn gemaakt.

Gevonden door haar familie

Vermoedelijk is Karin Grijpstra die nacht rond 1.45 uur met haar puppy gaan wandelen. Toen haar man om 7.00 uur merkte dat zij niet thuis was, ondernam hij direct actie. Rond 8.45 uur vond haar familie Karins levenloze lichaam, vlak bij haar woning, in de sloot langs De Wier.

Wat is de reden om zo’n vrouw met een puppy dit aan te doen? Dat kan ik niet begrijpen. In zo’n rustig dorpje waar nooit wat gebeurt.”
Echtgenoot van Karin Grijpstra

Twee scenario’s

Mocht er inderdaad sprake zijn van een misdrijf, dan houdt de politie rekening met de volgende scenario’s:
De eerste mogelijkheid is dat de dader op de hoogte was van Karins bezigheden en leefpatroon en haar ’s nachts heeft opgewacht en aangevallen. Uitgebreid onderzoek heeft overigens geen aanwijzingen opgeleverd dat het slachtoffer met iemand in conflict zou zijn geweest.
Het tweede scenario is dat Karin op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats was. Een toevallige ontmoeting zou uit de hand hebben kunnen lopen, wat tot haar dood kan hebben geleid.
In beide gevallen is de kans groot dat de dader iemand uit de omgeving moet zijn.

Is u iets opgevallen?

De politie komt graag met u in contact als u iets opvallends heeft waargenomen.

  • Wie is iets opgevallen in zijn of haar directe sociale kring in Cornjum of omgeving wat te maken zou kunnen hebben met de dood van Karin Grijpstra?
  • Wie was in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 februari van huis en kon daar geen logische verklaring voor geven?
  • Wie vermoedt om wat voor reden dan ook dat iemand uit de omgeving van Cornjum verantwoordelijk is voor de dood van Karin Grijpstra?
  • Wie heeft Karin Grijpstra gezien op zaterdag 22 februari?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Ieder klein detail is van groot belang. Heeft u belangrijke informatie, deel die alstublieft. U kunt ook vertrouwelijk spreken met het Team Nationale Inlichtingen of uw informatie anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

De Wier

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.