Uitgebreid sporenonderzoek rond dood Karin Grijpstra

  • Cornjum

De politie heeft samen met het Veteranen Search Team verder gezocht naar sporen rond de raadselachtige dood van Karin Grijpstra. De 55-jarige inwoonster van Cornjum werd zondagochtend 23 februari 2020 vlakbij haar woning levenloos aangetroffen.

Bij een zoekactie op donderdag 12 maart 2020 werd de sloot langs De Wier gedregd. Daarbij zijn spullen gevonden, vermoedelijk van mevrouw Grijpstra zelf, die momenteel worden onderzocht. Op vrijdag 13 maart heeft het Veteranen Search Team op het land verder gezocht naar sporen. 

Nacht van 22 op 23 februari

Karin Grijpstra liet in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 februari 2020 vermoedelijk rond 01.40 uur haar hond uit, maar kwam nooit meer thuis. Zondagochtend werd rond 09.00 uur haar levenloze lichaam aangetroffen. Haar duitse dog Abe was zelf terug naar huis gelopen.

Vijftig tips

Inmiddels hebben zo’n 50 tipgevers hun informatie met de politie gedeeld. Daardoor heeft de politie meer inzicht gekregen in het leven van het slachtoffer en haar gewoontes. Zo wandelde mevrouw Grijpstra nooit een vaste route met haar hond, maar wisselde ze af. De recherche heeft deze routes in kaart gebracht.

202134_Koarnjum_krt7.jpg
Mogelijke wandelroutes Karin Grijpstra

Iedereen die iets afwijkends heeft gezien in dit gebied wordt opgeroepen het te melden. Daarnaast is de politie dringend op zoek naar mensen die mevrouw Grijpstra hebben gezien in de nacht van 22 op 23 februari.

202134_Cornjum_sig.jpg
Signalement

Karin Grijpstra

Het slachtoffer had die nacht de volgende kleding aan:

  • Donker, gewatteerd nylon jack tot op de heup, met horizontale gestikte banen en een capuchon
  • blauwe spijkerbroek
  • grijs/groene gebreide trui 
  • zware, halfhoge veterschoenen
  • lange, gebreide sjaal.

Het is onduidelijk of zij haar bril droeg.

Informatie omtrent motief

Het slachtoffer was zeer geliefd in het Friese dorp en werkte als dierenartsassistent bij de plaatselijke dierenpraktijk. Het lijkt erop dat mevrouw Grijpstra met niemand conflicten had.
Als er mensen zijn die vermoeden wie een motief zou kunnen hebben om mevrouw Grijpstra iets aan te doen, dan wil de politie dat weten – zelfs als het een gerucht zou zijn. Het kan voor het rechercheteam aanknopingspunten bieden om nader onderzoek naar te doen.

karingrijpstra_koarnjum_nw.jpg
Karin Grijpstra

Toneelvoorstelling

Zaterdagavond 22 februari was er een toneelvoorstelling in het dorpshuis in Cornjum. Heeft u na afloop of onderweg naar huis iets opvallends gezien? Geef het alstublieft door.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Heeft u informatie?

Neem alstublieft contact op als u over informatie beschikt die het onderzoek mogelijk verder kan helpen.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

De Wier

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.