Daders op beeld van ontploffing bij woning

  • Almelo

Twee mannen zorgden op 24 januari 2024 voor een levensgevaarlijke situatie aan de Winkelsteeg in Almelo. Bij een woning daar brachten ze opzettelijk een explosief tot ontploffing. De politie geeft beelden vrij waar de mannen op staan.

Het duo was kennelijk van plan om de voordeur in te trappen en het aangestoken explosief naar binnen te gooien. Bij de eerste poging echter zwaaide de deur direct dicht en bij de tweede gooide iemand razendsnel de deur in het slot. De ontploffing voltrok zich vervolgens op de stoep.

Dader geblesseerd?

Op de beelden hieronder ziet u de twee verdachten. Eén van hen kwam bij het wegrennen ten val en leek zich daarbij te bezeren. Mogelijk zet dat iemand in zijn omgeving aan het denken.

Laat sowieso van u horen alstublieft als u ook maar iets denkt te weten over de mannen en/of over hun reden om de aanslag te plegen.

Getuigenoproep

De politie komt heel graag in contact met een ieder die iets denkt te weten dat met de ontploffing te maken kan hebben. Ook als u beschikt over camerabeelden uit de omgeving waarop iets belangrijks zou kunnen staan, hoort de politie heel graag van u.

Meer specifiek wordt de personen hieronder gevraagd contact op te nemen. Het gaat om een persoon die zijn fiets pakte aan de overkant van de straat en om twee mensen die rond het tijdstip van de explosie langs de getroffen woning fietsten. Laat alstublieft van u horen, zelfs als u denkt dat u niets bijzonders heeft gezien.

Mogelijk voertuig

Kort na de knal zou een lichtkleurige auto met hoge snelheid over de Winkelsteeg hebben gereden daar in Almelo. De politie komt nog graag in contact met de inzittende(n) of met getuigen die deze auto mogelijk hebben gezien.

Daarnaast is ieder beetje informatie nog welkom over een voertuig dat de daders kunnen hebben gebruikt. Het kan zijn dat het tweetal verder bij de plaats delict vandaan is gerénd, maar mogelijk hadden ze in de buurt een auto of ander vervoermiddel klaarstaan. Het is ook niet uitgesloten dat zíj het waren die in de genoemde lichtkleurige auto reden. Neem a.u.b. contact op als u er meer over weet of vermoedt.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

  • Wie weet meer over (een van) de daders?
  • Wie heeft informatie over een mogelijk motief?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Winkelsteeg in Almelo

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.