Meisje (12) betrapt inbreker

  • Almelo

Drie inbrekers dachten op dinsdag 2 april 2024 hun slag te kunnen slaan in een huis aan De Fazant in Almelo. Ze hadden daarbij geen rekening gehouden met het meisje van 12 dat alleen thuis was.

De jonge bewoonster maakte huiswerk op haar slaapkamer toen ze rond 18.30 uur geluiden hoorde op de begane grond. Terwijl ze direct haar moeder belde, zag ze een inbreker op de trap. Die sloeg zonder iets mee te nemen op de vlucht, samen met twee medeverdachten.

242315 Almelo Pd2
De Fazant in Almelo

Voorverkenning

Een uur voor de inbraak, rond 17.30 uur, klopte een man in een grijze, gewatteerde jas op de voordeur van het huis. Het meisje zag hem vanuit haar slaapkamerraam.

Ze deed niet open, omdat ze de man niet kende. Vermoedelijk dacht hij dat er niemand thuis was, waarna hij een uur later terugkwam met twee handlangers.

Geschrokken

Het 12-jarige meisje is flink geschrokken en heeft na het voorval een paar nachten slecht geslapen. Op dit moment gaat het goed met haar.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

De politie wil informatie over de identiteit en de verblijfplaats van de inbrekers. Mogelijk zijn ze ook actief in andere delen van het land

  • Wie zijn de mannen op de beelden?
  • Waar verblijven of verbleven zij?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

De Fazant in Almelo

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER