Daders snelkraak ontsnappen aan politie

  • Vaassen

Een ondernemer die in Vaassen al ruim dertig jaar zijn juweliers- en brillenzaak runt, werd in de nacht van 17 op 18 maart 2023 de dupe van een snelkraak. De politie vraagt uw hulp bij het opsporen van de in totaal waarschijnlijk vier daders.

Na maar liefst 29 slagen met een voorhamer wisten twee mannen via een etalageruit de zaak aan de Dorpsstraat binnen te dringen. Een derde, gewapende man stond volgens getuigen op de uitkijk en de vierde bestuurde de vluchtauto. Dat betreft een vrij nieuw model Volkswagen Golf met LED-verlichting en naar bleek gestolen kentekenplaten.

Achtervolgd tot Lelystad

Het viertal in de Golf scheurde ervandoor in de richting van Vierhouten. Via de Nunspeterweg daar vervolgden ze hun weg over de A28. Politieagenten die de auto al in Vaassen was opgevallen, verloren ter hoogte van Lelystad de auto uit het oog.
De kentekenplaten die die nacht op de Golf zaten, zijn afkomstig van een voertuig dat in Vaassen aan het Cederhof geparkeerd stond. Heeft u iets gezien van de diefstal daarvan of beschikt u mogelijk over beelden waarop verdachten kunnen staan, meld het alstublieft.

Namaakringen

Hoewel de daders een flink aantal sieraden buitmaakten, is de waarde ervan beperkt. Een deel van de ringen die werden meegenomen zijn zogenoemde dummy’s; nagemaakte exemplaren. Mogelijk is het iemand opgevallen dat is geprobeerd een (deel van) de buit te verkopen.
Herkent u iets aan de mannen op de camerabeelden, vermoedt u wie die nacht over de VW Golf konden beschikken en/of waar die auto nu kan zijn? Geef het alstublieft door aan de politie; dat mag anoniem.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Uw informatie met de politie delen kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Dorpsstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER