Nachtelijke brandstichting bij gezinswoning

  • Vaassen

In Vaassen, ten noorden van Apeldoorn, leeft een gezin in angst sinds er eind mei 2023 brand werd gesticht bij hun woning. De politie hoopt dat u eraan kunt bijdragen de slachtoffers rust te geven. Kijkt u alstublieft naar de beelden en help mee de daders op te sporen.

De bewoners hebben geen idee wie hen iets zou willen aandoen en herkennen de twee verdachten niet. Die lijken nog jong en hebben vermoedelijk allebei een lichte huidskleur. Ze werden bij de woning aan de Plataanhof gefilmd rond 03.00 in de nacht van 25 op 26 mei.

Fles vloeistof

Hoewel de achterste persoon op de beelden niet zichtbaar iets strafbaars doet, gaat de politie ervan uit dat hij met de andere verdachte een duo vormde. De voorste persoon, op het oog een jonge man in een te grote jas, was bezig met een steen en een fles vloeistof.
Een moment later was er een fikse brand, die zich door een vernielde voordeur heen ook binnen kon verspreiden. De bewoners wisten gelukkig snel in te grijpen en zich in veiligheid te brengen.

Steen door ruit

Ongeveer een maand eerder was bij hetzelfde gezin een steen door een ruit de woonkamer in gegooid. Toen zat de schrik er al flink in. Politie en slachtoffers weten nog niet wat de reden voor de bedreigingen kan zijn. Een mogelijk verband tussen beide incidenten wordt nog onderzocht.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact met de politie

  • Wie weet iets over het motief voor de brandstichting en/of de eerdere bedreiging?
  • Wie heeft informatie over (een van) de personen op de camerabeelden?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Plataanhof

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.