Dief rent winkel uit met peperduur fototoestel

  • Deventer

Een fotograaf in Deventer werd voor duizenden euro’s gedupeerd toen op 17 mei 2024 een dief zijn winkel uit rende met een kostbare fotocamera en bijpassende lens. Het slachtoffer was op dat moment op reportage in Frankrijk, maar was via videobellen getuige van de diefstal.

Het is de vader van de 35-jarige ondernemer die hem verving in de winkel en contact zocht over een oplader. De zogenaamde klant voor wie hij dat deed, had interesse in een ILCE-7SM3 van Sony. Met dat toestel en een geavanceerde lens ging de dief er helaas vandoor; een strop van zo’n zevenduizend euro.

Fatbike

De gezochte, jong ogende man droeg witte sportschoenen, een donkerkleurige broek en een zwart, gewatteerd jack van het merk Calvin Klein. Hij beschikte die vrijdagavond vermoedelijk over een fatbike en lijkt in gezelschap te zijn geweest van een tweede jonge man.

Het is aannemelijk dat er is geprobeerd de Sony-camera te verkopen. Is dat u opgevallen of heeft u andere informatie die in dit onderzoek van belang kan zijn? Neem dan alstublieft contact op, desnoods anoniem.

242401 Devntr Camera2
Soortgelijke camera en lens
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact met de politie

Uw tip doorgeven kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Boxbergerweg in Deventer

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER