Journalisten doelwit van groep agressieve voetbalsupporters

  • Deventer

Op zaterdagavond 3 februari 2024 misdroeg een groep voetbalsupporters zich in een café aan de Boxbergerweg in Deventer. Ze vernielden daar onder meer alle ruiten. Twee journalisten die er verslag van kwamen doen, werden uitgescholden, opgejaagd en ernstig mishandeld.

Een van de twee slachtoffers kreeg zelfs nog klappen en trappen toen hij al op de grond lag. De politie greep uiteindelijk in en kon de journalisten in veiligheid brengen. Voor het vernielen van het café is een aantal verdachten aangehouden, maar voor de mishandeling nog niet.

Dader op beeld

Op camerabeelden is goed te zien hoe bedreigend de situatie was. De politie is op dit moment specifiek op zoek naar de man die als enige niet onherkenbaar is gemaakt. Hij staat slaand en schoppend op beeld.

Neem alstublieft contact op met de politie als u iets weet of vermoedt over de gezochte man. Hij droeg die avond een spijkerbroek met scheuren of witte vlekken en had een donkerkleurig jack aan met een logo links op de borst.

Hoofdletsel

Terwijl zijn collega het er relatief goed van afbracht, moest één van de slachtoffers in het ziekenhuis worden behandeld. Hij heeft nog altijd last van duizeligheid, volgens de artsen door het geweld tegen zijn hoofd, en kan nog niet volledig terug aan het werk.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

Contact opnemen met de politie kan op de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Boxbergerweg in Deventer

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.