Dodelijk schietincident bij mogelijk drugspand

  • Apeldoorn

Bij een schietincident in Apeldoorn, in de nacht van 27 op 28 oktober 2021 aan de Kervelstraat, kwam Michel Zuman (41) om het leven. De politie komt heel graag in contact met iedereen die iets van het incident heeft gezien of mogelijk over relevante camerabeelden beschikt.

De dader of één van de daders, volledig in donkere kleding, ging er te voet vandoor in de richting van de Deventerstraat. Vermoedelijk is hij, ter hoogte van de bushalte op die Deventerstraat, in een auto gestapt en verder gevlucht in de richting van het centrum van Apeldoorn. Het is nog onduidelijk of hij zelf de auto bestuurde of dat een handlanger op hem heeft gewacht.

212533_apeldoorn_so3.jpg
Het 41-jarige slachtoffer Michel Zuman

Motief nog onduidelijk

Rond 00.55 uur werd geschoten bij een pand aan de Kervelstraat. Het pand is verdeeld in een aantal kamers die verhuurd worden. Er wonen dus meerdere mensen. Of de 41-jarige Michel Zuman daadwerkelijk het beoogde slachtoffer was, is niet duidelijk.
Het is mogelijk dat een andere bewoner het doelwit was, dat de aanslag gericht was tegen de eigenaar of beheerder van het pand of dat er per vergissing op het bewuste pand is geschoten.

Geruchten over drugshandel

In de media is benoemd dat er in en om het pand eerder overlast zou zijn geweest door onder meer drugshandel. Die geruchten krijgt de politie ook mee, maar concrete informatie is van belang.
Heeft u informatie over een mogelijk motief voor het schietincident en/of tegen wie het gericht was, meld het alstublieft.

212533_apeldoorn_regio4.jpg
Kervelstraat, nacht van 27 op 28 oktober 2021

Uw informatie en/of beelden

Heeft u informatie over wat zich in het pand aan de Kervelstraat afspeelde? Weet u iets over de schutter en/of een mogelijke handlanger? Beschikt u over camerabeelden waar de dader(s) of mogelijk de vluchtauto op kunnen staan? Neem alstublieft contact op met de politie.
Uw beelden direct uploaden naar het onderzoeksteam kan via het online tipformulier. Wilt u uw tip anoniem doorgeven, belt u 0800-7000 of vult u een meldformulier in via ‘M’. Voor een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen (TNI) belt u 088 – 661 77 34.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help het onderzoek verder

  • Wie weet iets over het motief voor het schietincident?
  • Wie heeft informatie over de schutter en/of mogelijke handlanger(s)?
  • Wie weet iets over een mogelijke vluchtauto die vermoedelijk op de Deventerstraat, ter hoogte van de bushalte daar, geparkeerd heeft gestaan?
  • Wie beschikt over relevante camerabeelden uit de omgeving?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Kervelstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.