Dood Anass el Ajjoudi (29)

  • Amsterdam
  • Update 

Op woensdagavond 17 januari 2018 werd de 29-jarige Anass el Ajjoudi doodgeschoten. Dat gebeurde rond 19.00 uur in de Cornelis Springerstraat in Amsterdam-Zuid.

Update

Op woensdag 28 maart 2018 is een 27-jarige man aangehouden. Hij is echter twee dagen later heengezonden, omdat zijn mogelijke betrokkenheid bij de dood van El Ajjoudi niet kan worden aangetoond.

Heeft u informatie die misschien kan helpen bij het oplossen? Geef uw tip dan hier rechtstreeks door aan de rechercheurs van deze zaak!

anasselajjoudi___fordbb.jpg
Grijze Ford Tourneo Connect

Getuigen zagen dat Anass door één man onder vuur werd genomen. Die schutter stapte daarna in een grijze Ford Tourneo Connect, best een opvallende auto met een groot zonnedak. Er is niet helemaal duidelijk of hij zelf reed of dat er iemand anders achter het stuur zat. 

anasselajjoudi___krt3.jpg
Route vluchtauto

De dader of daders zijn gefilmd op hun vlucht. Op bewakingsbeelden is te zien dat ze vanaf de Cornelis Springerstraat via de Carillonstraat in de richting van de Van Woustraat rijden. Niet lang na het schieten werd de Ford achtergelaten en in brand gestoken aan de Buitensingel in Duivendrecht.

anasselajjoudi___so2_anass.jpg
Informatie over Anass

Er er is niet zo veel bekend over de laatste periode van het leven van Anass. Daarom komt de politie heel graag in contact met mensen die Anass kenden en meer kunnen vertellen over met wie hij met name het afgelopen jaar omging, waar hij kwam en met wie en waarom hij problemen had. 

anasselajjoudi___tr5.jpg
Dashcambeelden

Daarnaast wil de politie mensen met een dashcam die die woensdagavond in die omgeving waren, of een camera aan hun huis of bedrijf hebben hangen, vragen om hun beelden naar hen te sturen. Ook mensen die met hun telefoon hebben gefilmd kunnen helpen.

Maart 2018

De afgelopen twee maanden is het onderzoek in volle gang geweest. Er is onder andere veel energie gestoken om meer te weten komen over de handel en wandel van Anass en is er verder gerechercheerd met de bewakingsbeelden. 

anasselajjjjodii_fordbb.jpg
Ford Tourneo was al eerder in de buurt

Zo weet de politie inmiddels dat de Ford Tourneo al rond 17.37 uur die avond in de buurt was. Op beelden is te zien dat hij dan via de van Woustraat uit de richting van de Rijnstraat kwam rijden en toen al die Carillonstraat in is geslagen. 

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Cornelis Springerstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.