Dood Joeri Edelijn (27) na fatale steekpartij vlakbij de Markt

  • Uden
  • Update 

Er is geschokt gereageerd op de dood van een jonge man uit Oss.

Update

Er zijn twee verdachten aangehouden, een man (23) uit Erp en een man (25) uit Uden. Over de toedracht kan nog niets gezegd worden, de politie wil wel nog heel graag spreken met getuigen. Er waren daar duidelijk meer mensen in de buurt dan die zich gemeld hebben.

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 mei 2015 werd Joeri Edelijn (27) neergestoken in Uden. Hij was met een groepje vrienden op stap, toen hij rond 02.15 uur met een vriend nog iets te eten ging halen. Daarna is hij via de Markt naar de taxistandplaats gelopen, waar zijn vrienden al stonden te wachten. Ter hoogte van de ABN AMRO-bank is hij toen neergestoken en op de grond in elkaar gezakt. Ondanks reanimatiepogingen is hij later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

  • Wie is er in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 mei 2015 rond 02.15 uur getuige geweest van het neersteken van Joeri Edelijn (27) vlakbij de Markt ter hoogte van de ABN AMRO-bank in Uden?
tcm17338752_large.jpg
Slachtoffer

In Uden en Oss is geschokt gereageerd op Joeri’s dood. Meteen de volgende dag werden er bloemen neergelegd op de plek waar hij zwaargewond in elkaar is gezakt. Joeri Edelijn was nog maar 27 jaar, kwam uit Oss en werkte bij een fabrikant van jachten. Samen met zijn vriendin met wie hij volgens zijn familie onafscheidelijk was, deed hij alles samen. Ze waren juist de laatste tijd bezig om mooie toekomstplannen te maken.

  • Wie heeft er informatie over de fatale steekpartij?
tcm17338751_large.jpg
Motief

Het is nog niet bekend door wie Joeri is neergestoken en of hij bijvoorbeeld ruzie heeft gehad. Zijn vrienden kunnen zich niets herinneren over een ruzie in één van de kroegen die ze die nacht hebben bezocht. Het is ook niet bekend of er tijdens het eten halen of daarna op de Markt iets gebeurd is wat de aanleiding is geweest.

  • Wie weet er meer over de daders?
tcm17338748_large.jpg
Vrijgezellenfeest

Uden heeft een populair uitgaanscentrum en er moeten mensen zijn die daar iets gezien hebben. Ze vierden die avond het vrijgezellenfeest van een vriend. Het gezelschap was te herkennen aan de bruidegom die gekleed was in een pak van meneer De Uil. Joeri zelf droeg een wit T-shirt met daarover een beige zomerjas met daaronder een blauwe spijkerbroek.

tcm17338749_large.jpg
Kroegen

Hij bezocht die avond en nacht onder andere de kroegen Ons Caffeej op de Markt en Sergeant Peppers op de Sint Janstraat. Mogelijk is daar iets voorgevallen.

tcm17338750_large.jpg
Melden

Op dit moment worden de bewakingsbeelden bekeken van de Markt in Uden en mogelijk geven die beelden meer duidelijkheid over de daders. De politie hoopt dan ook dat de dader of daders die Joeri Edelijn hebben neergestoken zo verstandig zijn om het resultaat daarvan niet af te wachten, maar zichzelf te melden.

  • Wie was er die nacht in Uden en heeft iets gezien wat met de steekpartij te maken zou kunnen hebben?

Markt

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.