Ervaren plofkrakers veroorzaken ravage

  • Uden

Twee plofkrakers wisten vrijdagochtend 3 april 2020 grote schade aan te richten aan een pand aan de Promenade in Uden. Ze bliezen een afstortkluis op, waardoor omwonenden halsoverkop hun woning moesten verlaten.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe het tweetal rond 03.50 uur arriveert bij de Rabobank. Ze werken razendsnel en weten binnen enkele minuten de kluis op te blazen.

Gevlucht op scooter

Kort na de enorme explosie rennen ze weg en verdwijnen ze op hun scooter richting de Kerkstraat.

Ervaren

Vermoedelijk was het niet hun eerste plofkraak. Ook in Kaatsheuvel en Waalwijk werden in de week ervoor afstortkluizen van de Rabobank opgeblazen.

Waalwijk

In de vroege ochtend van donderdag 26 maart gebeurde dat aan de Taxandriaweg in Waalwijk. Ook daar was er enorme schade na een grote explosie en gingen twee mannen er daarna vandoor.

Kaatsheuvel

In Kaatsheuvel werd een plofkraak gepleegd in de nacht van zondag 29 op maandag 30 maart. Ook daar, aan het Anton Pieckpleijn, waren twee mannen de daders.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Wie herkent de mannen?

Ondanks hun vermomming, hoopt de politie dat iemand hen herkent aan hun postuur, kleding of manier van bewegen. Ook als u de combinatie van de scooter met de daders u iets zegt, hoort de politie dat graag.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Promenade

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER