Dood Joshue Lorenzo Francisca (35) in de Polslandstraat

  • Rotterdam
  • Update 
tcm17304561_large.jpg

Zijn laatste woorden: ‘Ik heb het gekregen en ik ga dood’ worden niet lang daarna werkelijkheid.

Update

Donderdag 23 januari 2014 werden 2 mannen aangehouden in verband met de moord, één man (27) in Schiedam en één man (28) uit Zwijndrecht.

Op zondagmiddag 4 augustus rond 17.15 uur staat Joshue Lorenzo Francisca (35) in de deuropening van zijn Rotterdamse huis in de Polslandstraat. Midden op straat staat een zwarte Seat Leon waaruit schoten worden gelost en één daarvan treft Joshue onfortuinlijk in zijn bil. Hij strompelt nog naar binnen, maar begint steeds harder te bloeden: de kogel heeft een slagader geraakt. Joshue Lorenzo Francisca verliest zoveel bloed dat hij niet lang daarna sterft.

tcm17304565_large.jpg
Slachtoffer

Hij groeide op in de wijk Buena Vista in Willemstad, Curaçao. Joshue brengt veel tijd door in de sportschool, hij is fanatiek bodybuilder. Af en toe doet hij ook mee aan wedstrijden. Ook is Joshue Lorenzo Francisca vaste bezoeker van een internationale kerkgemeenschap in Rotterdam. Hij bezoekt bijna iedere week de kerk in Rotterdam-Zuid. Hij is hier graag gezien en put iedere keer weer kracht uit de kerkdiensten.

tcm17304563_large.jpg
Motief

De politie is inmiddels veel te weten gekomen over het leven van Joshue Francisca. Hij werkte vroeger als kapper, maar dat werk deed hij niet meer. Het is niet helemaal duidelijk waarmee hij sindsdien zijn inkomen verdiende, maar het vermoeden bestaat dat hij zich onder meer bezig hield met de handel in verdovende middelen. De politie kan op dit moment niet uitsluiten dat die bezigheden iets met zijn dood te maken hebben gehad.

tcm17304571_large.jpg
Daders

Er zaten in ieder geval twee mannen in de Seat Leon. Minstens één man heeft op Joshue geschoten. Hij is een donkergetinte man met rastaharen en schoot vanaf het portier aan de bijrijderskant gericht op Joshue. Hij droeg een rood T-shirt.

tcm17304570_large.jpg
Voor de schietpartij

De Seat Leon rijdt op een rustig tempo eerst door de Voetjesstraat richting de Polslandstraat.

tcm17304566_large.jpg
Vluchtroute

Meteen nadat Joshue is neergeschoten, rijdt de auto met hoge snelheid de straat uit en rijdt vervolgens op de Gaesbeekstraat, de Brielselaan en de Beijerselaan. Vanaf daar kan de auto zijn doorgereden richting Rotterdam-Zuid en de rijksweg A15.

tcm17304597_large.jpg
Trekhaak

Dankzij bewakingsbeelden is bekend dat de Seat een trekhaak heeft. Dat is te zien als hij in de Polslandstraat over de vluchtheuvel heen rijdt. Verder is dankzij getuigenverklaringen bekend dat het getal 17 in het kenteken voorkomt.

tcm17304564_large.jpg
Seat Leon

De politie wil graag weten wie op zondagmiddag 4 augustus de Seat zowel voor als na de schietpartij heeft zien rijden, misschien wel in combinatie met die negroïde man met rastaharen.

tcm17304562_large.jpg
Gespannen

De politie wil graag een nog beter beeld krijgen van Joshue Francisca. Het gaat dan met name over zijn dagelijkse bezigheden. Heeft hij misschien onenigheid gehad of een conflict? Zo ja, dan wil de politie graag weten met wie en waarover dat ging. Ook al was er niks aan hem te merken op de dag van zijn dood, hij voelde zich in de periode ervoor soms erg gespannen. Het is belangrijk te weten waarom hij zich zo voelde. Hij had daar gezien de gebeurtenissen op 4 augustus blijkbaar een gegronde reden voor.

  • Wie is er op zondagmiddag 4 augustus rond 17.15 uur getuige geweest van de dodelijke schietpartij in de Polslandstraat in Rotterdam waarbij Joshue Lorenzo Francisca (35) om het leven kwam?

  • Wie weet wie de daders zijn?

  • Wie heeft er op zondagmiddag 4 augustus de Seat voor of na de schietpartij zien rijden, misschien wel in combinatie met de negroïde man met rastaharen?

  • Wie heeft er meer informatie over het leven van Joshue?

  • Wie weet met welke mensen Joshue onenigheid of conflicten had en/of waarover?

Polslandstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.