Beloning

Dood Rosleny Magdalena (28)

  • Amsterdam

De jonge moeder had net haar dochter naar school gebracht

maldenhof_brug2.jpg
Fietsersbrug

Om 08.18 uur komen er bij de meldkamer telefoontjes binnen dat op de fietsersbrug bij het Maldenhof een gewonde vrouw zou liggen en dat schoten zijn gehoord. Hulpdiensten en een snel opgeroepen trauma-arts proberen de vrouw nog te reanimeren, maar het is tevergeefs. 

Fietsbrug

  • Wie was op donderdagochtend 17 november in de buurt van de fietsbrug?
roslenyf__so3b.jpg
Rosleny Gleny Magdalena

Later die dag wordt duidelijk dat het slachtoffer de 28-jarige Rosleny Gleny Magdalena is een jonge moeder, ze heeft een dochter van 6. Rosleny gaat afgelopen donderdag iets voor 08.00 uur van huis aan het Leerdamhof in Amsterdam Zuid-Oost, met haar dochter in het zitje achterop de fiets.

  • Wie heeft die donderdagochtend 17 november rond 08.15 uur iets gezien rond het Maldenhof dat met het neerschieten van Rosleny te maken kan hebben?
maldenhof_school_holendrechtplein.jpg
Van Leerdamhof naar Holendrechtplein

Vanaf het Leerdamhof is het ongeveer 10 minuten naar het Holendrechtplein waar haar dochter op school zit. Daarna fietst Rosleny via het Maldenhof weer richting huis. Daarvoor moet ze over de fietsbrug richting Gaasperdammerpad.

maldenhof_brug3.jpg
Schoten

Als ze rond 08.15 over die fietsbrug rijdt, wordt er vanuit de richting van het Maldenhof op haar geschoten. Tot nu toe heeft de politie nog niemand gesproken die heeft gezien wie die schoten heeft afgevuurd.

Dochtertje

Toen de politie had vastgesteld wie er was neergeschoten, bleek dat het dochtertje van Rosleny nog op school was. Ze is daar opgevangen door de schoolleiding. Op dit moment woont ze bij een pleeggezin, waar ze haar zo goed mogelijk proberen te helpen bij het verdriet.

  • Wie heeft Rosleny die ochtend zien fietsen? 

  • Wie is donderdagochtend 17 november iets opgevallen bij Lotusschool aan het Holendrechtplein waar Rosleny haar dochter naartoe had gebracht?
117025_rosleny_dadd.jpg
Gedrag van onbekende fietser

Gezien het gedrag van de fietser verdenkt de politie diegene van betrokkenheid bij de dood van Rosleny Magdalena. Het is niet zeker, maar de politie wil echt met spoed meer over die fietser weten. Diegene kan bijvoorbeeld ook iemand anders hebben ingeseind dat zij eraan kwam. 

Motief

Het lijkt om een gerichte actie te gaan. De politie is dringend op zoek naar meer informatie over Rosleny Magdalena’s contacten, en of er misschien iemand is die haar iets aan zou hebben willen doen. Het kan voor bekenden zijn om met de politie over Rosleny’s privéleven te praten nu ze net is overleden, maar het is belangrijk dat de politie nu zo snel zoveel mogelijk over haar leven te weten komt. 

117025_rosleny_dadb.jpg
Signalement onbekende fietser

Op basis van de beelden is niet vast te stellen of het om een man of om een vrouw gaat. Ook de huidskleur, kleur haar en haardracht is onbekend. De politie hoopt dat iemand aan de hand van het postuur, de fiets en misschien wel het regenpak de fietser toch kan herkennen. Hij of zij droeg een donkere broek en donkere schoenen met witte zolen en links een donkere schoudertas. 

  • Wie heeft een vermoeden wie de onbekende fietser zou kunnen zijn?
117025_rosleny_regenpak1.jpg
Omafiets en regenpak onbekende fietser

Degene fietste op een damesfiets. Het betreft een donkerkleurige omafiets, met zowel voor- als achterop een bagagedrager. Aan het stuur zit een frame, bedoeld om een fietsmand aan op te hangen. Overigens zijn tips over het merk regenpak of waar het verkocht wordt ook welkom. 

Onbekende fietser met regenpak

Rosleny vertrok die 17 november om iets voor 08.00 uur vanaf haar huis aan het Leerdamhof naar het Holendrechtplein. Rond hetzelfde moment, om 07.59 uur, steekt er vlak bij de school een fietser de straat over. 

  • Wie weet waar de fiets of het het regenpak vandaan komen? 
117025_rosleny_dadc.jpg
Onbekende fietser in tunnel

De fietser, op een damesfiets en gekleed in een regenpak stapt af in het tunneltje onder de Holendrechtdreef. Daar wacht hij of zij een poosje tussen de pilaren. Terwijl Rosleny nog onderweg is naar de basisschool van haar dochtertje, zet de onbekende de fiets nog even ergens anders neer, maar blijft wel in de tunnel staan, achter de pilaren, aan de kant van het fietspad.

Dochtertje bij familie

Het dochtertje van Rosleny woont inmiddels bij een familielid. Dat gaat goed en het gaat ook goed met het meisje, voor zo ver mogelijk. Want het blijft natuurlijk vreselijk dat een meisje van 6 jaar opeens haar moeder kwijt is.

117025_rosleny_kaart.jpg
Onbekende fietser achtervolgt Rosleny

Om 08:12 uur neemt Rosleny bij de basisschool afscheid van haar dochter. Ze fietst via dezelfde route terug naar huis, maar lijkt niet te merken dat ze eenmaal door de tunnel wordt gevolgd. Want als zij weer rechtsaf slaat, richting de Vomar, komt 6 seconden later ook de onbekende fietser in beweging. Net als Rosleny, slaat de fietser ook rechtsaf, om over de stoep, ook zoals Rosleny, rechtdoor het beeld uit te fietsen.

Motief nog steeds onduidelijk

Het motief voor dit schietincident is een paar maanden later nog steeds onduidelijk. De politie houdt er nog steeds rekening mee dat het om iets puur persoonlijks ging en dat het een bekende van haar is geweest. Maar wat er dan voor conflict speelde is onbekend. Informatie over haar en mogelijke aanleidingen is dan ook nog altijd welkom.

  • Wie heeft meer informatie over het motief? 

Beloning

Door de Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam is er een bedrag van 15.000 euro gereserveerd voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Maldenhof

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.