Doorrijden na aanrijding Michael Schoenmaker (32) op de Markendaalseweg

  • Breda
  • Update 

Het had heel weinig gescheeld of de carrière van de paralympisch zwemkampioen was voorbij.

Update

Er kwamen meer dan 60 tips. De meeste mensen denken dat het om een Volkswagen Polo gaat die we zoeken, en ook een mooi resultaat: de 4 voetgangers die overstaken toen Schoenmaker werd aangereden hebben zich gemeld. Belangrijke getuigen dus. Heel veel nieuwe informatie, de rechercheurs zijn heel blij met uw hulp.

Op zaterdagavond 15 augustus 2015 rond 23.50 uur wordt paralympisch zwemkampioen Michael Schoenmaker (32) aangereden op de Markendaalseweg in Breda. Zodra hij het zebrapad oversteekt wordt hij omver gereden door de bestuurder van een donkerkleurige auto. Michael wordt een paar meter meegesleurd en klapt hard op het asfalt. De bestuurder gaat er met hoge snelheid vandoor.

  • Wie is er op zaterdagavond 15 augustus 2015 rond 23.50 uur getuige geweest van de aanrijding van paralympisch zwemkampioen Michael Schoenmaker (32) op de Markendaalseweg in Breda?
tcm17342648_large.jpg
Slachtoffer

Hij had een paar kneuzingen en heeft nog steeds last van zijn schouder.

tcm17342643_large.jpg
Auto

Op beelden is te zien hoe de donkerkleurige wagen door het centrum van Breda rijdt, over de Haagdijk richting het zebrapad. Het lijkt op een kleine donkerkleurige auto, mogelijk een Volkswagen Polo of een Volkswagen Golf. Let bijvoorbeeld op details als de achterlichten en de plek van het logo.

  • Wie heeft een vermoeden wie er in de auto zat?
tcm17342647_large.jpg
Schade

De auto is met een flinke klap tegen de rolstoel aan gereden. Als de auto bijvoorbeeld lakschade of een kleine deuk heeft, dan moet dat aan de rechtervoorkant of aan de rechterzijkant zijn. Mensen in de directe omgeving van de bestuurder weten misschien dat de auto sinds zaterdagavond 15 augustus beschadigd is geraakt.

tcm17342645_large.jpg
Garage

Misschien is de schade na die tijd hersteld bij een garage of spuitbedrijf en zijn er medewerkers die zich daar iets van kunnen herinneren.

  • Wie weet dat de auto schade had en ter reparatie is aangeboden bij een garagebedrijf?

Markendaalseweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.