Drie jonge overvallers bestormen cafetaria Alfa

  • Groningen
  • Update 

Zaterdagavond 1 september was cafetaria Alfa het doelwit van drie gewapende overvallers. Het drietal, gewapend met een taser, een mes en een vuurwapen, ging ervandoor met de inhoud van de kassa en wat kleingeld. De politie vermoedt dat een van de daders mogelijk een jong meisje is.

Update

Sinds de uitzending 28 tips over deze zaak, met name over de broek van een van de overvallers. Bedankt voor het meedenken!

De eigenaren van de cafetaria, gevestigd op de hoek van de Helper Weststraat en de Helper Westsingel, waren die avond samen in hun zaak aan het werk. Terwijl er rond 22.00 uur nog een klant aanwezig was, bestormde het drietal de snackbar. Na zo’n twee minuten geschreeuw en een greep in de kassalade vertrokken ze.

118540_groningen_dad1a.jpg
Mogelijk een meisje

Een van de daders is vermoedelijk een meisje. Deze persoon is zo’n 1.65m lang, opvallend slank en heeft een kleine mond. Hij of zij was gewapend met een klein mes, vermoedelijk een aardappelschilmesje.

118540_groningen_dad1b.jpg

Deze dader droeg een grijs vest met capuchon en een opvallende broek. In de lengte van de rechterpijp staat een tekst en op de linkerpijp groot het getal 86. Hij of zij had ook een vrij opvallende rugtas bij zich; zwart met blauwe accenten.

118540_groningen_dad2b.jpg
Dader met taser

De tweede overvaller is blank en opvallend lang, zo’n 1.90m. Hij sprak accentloos Nederlands. Hij was geheel in het donker gekleed, waaronder een zwart North Face jack.

118540_groningen_dad3.jpg
Vuurwapen

Hun handlanger is donkergetint en zo’n 1.80m lang. Hij droeg grijze handschoenen en dreigde met een zwart vuurwapen.

  • Wie herkent de overvallers op de bewakingsbeelden?

Tankstation en Jullensstraat

Op bewakingsbeelden zien we het drietal vanaf tankstation Tinq afrennen op de cafetaria. Vermoedelijk kwamen ze uit de richting van de Jullensstraat. Ze zijn ook over het terrein van het tankstation gevlucht, terug in de richting van de Jullensstraat.

  • Wie heeft de daders mogelijk zien komen en gaan vanaf de Jullensstraat?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Helper Weststraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.