Drie panden van zelfde familie beschoten

  • Rotterdam / Capelle aan den IJssel
18jan_NwBinnen4.jpg

Binnen een week werden in januari 2021 drie panden beschoten die alle drie in bezit zijn van één familie. Eerst waren twee bedrijfspanden in Rotterdam het doelwit en daarna tweemaal een woonhuis in Capelle aan den IJssel. Van de schutter die in Rotterdam toesloeg, heeft de politie bewakingsbeelden.

Update

Mede door uw tips zitten nu meerdere verdachten vast. Het onderzoek gaat door.

Het lijkt duidelijk dat iemand erop uit is de familie te raken die eigenaar van de panden is. De politie doet onderzoek naar het motief voor de beschietingen. Heeft u daar informatie over, neem alstublieft contact op.

Linkshandige schutter

In de nacht van 17 op 18 januari wordt rond 02.20 uur geschoten op een Turks restaurant aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Aan de schutter valt op dat hij linkshandig is. De man gebruikt een vuurwapen met demper.
De volgende nacht, om ongeveer 02.15 uur, opent waarschijnlijk dezelfde man het vuur op een bedrijfspand aan de Abraham van Stolkweg. Ook deze schutter is waarschijnlijk linkshandig en hij lijkt eenzelfde tas bij zich te hebben die een nacht eerder ook in beeld kwam.

Woning in Capelle

Twee nachten later, rond 02.15 uur op donderdag 21 januari, wordt geschoten op een woning aan de Charactostraat in Capelle aan den IJssel. De bewoners en omwonenden kunnen nauwelijks van de schrik bekomen, want een kleine vijftig uur later is het huis opnieuw doelwit; nu omstreeks 04.05 uur op zaterdagochtend 23 januari.

212051_rottrdm_23jan_Characto4.jpg
De woning aan de Charactostraat werd twee keer beschoten

De politie gaat uit van een verband tussen deze beschietingen en de twee in Rotterdam. Weet of vermoedt u wie hierachter kan of kunnen zitten, geef het alstublieft door aan de politie.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Uw informatie met de politie delen mag ook anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen. Beschikt u over beelden waarop mogelijk een verdachte te zien is, wil de politie die heel graag zien. Neem contact op of upload uw beelden direct via het online tipformulier.

  • Wie weet of vermoedt wie de persoon op de bewakingsbeelden is?
  • Wie heeft iets gezien van een of meer van de beschietingen en heeft nog niet met de politie gesproken?
  • Wie heeft informatie over het motief voor de beschietingen?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven