Follow-up: beschietingen van panden van zelfde familie

  • Capelle aan den IJssel / Rotterdam
212051_rottrdm_23jan_Characto4.jpg

De politie maakt beelden openbaar van de schutter die in de nacht van 20 op 21 januari 2021 het vuur opende op een woning aan de Charactostraat in Capelle aan den IJssel. Het was al de derde keer dat een pand van één familie werd beschoten; de teller staat inmiddels op vijf.

Update

Mede door uw tips zitten nu meerdere verdachten vast. Het onderzoek gaat door.

Sint-Jacobstraat in Rotterdam

Sinds onze uitzending van 26 januari, waarin vier beschietingen werden besproken, is er een vijfde incident geweest. Op zondag 7 februari 2021 ontdekte een voorbijganger dat een schoonheidssalon aan de Sint-Jacobstraat was beschoten. Die zaak is eigendom van dezelfde familie die al vier keer eerder was getroffen.
Van die laatste beschieting zijn er geen bewakingsbeelden en ook is niet helemaal duidelijk wanneer precies er geschoten is. Wel heeft de politie in het overkoepelende onderzoek wat aanknopingspunten waarover u kunt meedenken.

Gebruikte voertuigen

Er is reden om aan te nemen dat de dadergroep een band heeft met Amsterdam. Een 19-jarige inwoner van die stad is aangehouden voor vermoedelijke betrokkenheid bij de beschietingen. Deze verdachte is overigens niet de schutter.

Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de daders gebruik hebben gemaakt van in elk geval een zwarte Opel Zafira en een witte Volkswagen Polo. Die laatste zou betrokken kunnen zijn geweest bij de beschieting in de vroege ochtend van 23 januari van een woonhuis aan de Charactostraat in Capelle aan den IJssel.

Schutter 21 januari op beeld

De Zafira is gezien bij de beschieting van een Turks restaurant aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam én bij die van een woonhuis aan de Charactostraat in Capelle aan den IJssel. Van dat incident in Capelle, in de nacht van 20 op 21 januari, deelde de politie in onze uitzending nieuwe bewakingsbeelden.
Geef het alstublieft door als u weet of vermoedt wie de schutter is of als u andere informatie heeft die van belang kan zijn. De schutter lijkt overigens linkshandig te zijn; mogelijk zegt dat iemand iets.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help het onderzoek verder

Uw tip doorgeven kan ook anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.

  • Wie weet of vermoedt wie achter de beschietingen zitten?
  • Wie heeft informatie over de schutter op de bewakingsbeelden?
  • Wie kan meer vertellen over de beschieting van de schoonheidssalon aan de Sint-Jacobstraat in Rotterdam?
  • Wie weet wie in de witte VW Polo zat in de nacht van 22 op 23 januari? 
  • Wie heeft informatie over de inzittenden van de zwarte Opel Zafira die bij twee van de beschietingen is gezien?
  • Uit onderzoek blijkt dat er meerdere personen bij de schietincidenten betrokken moeten zijn. Wie weet wie zij kunnen zijn?
  • Wie weet iets over een mogelijk motief voor de schietincidenten?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Charactostraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.