Drie tankshops overvallen in een week

  • Utrecht

De politie in Utrecht vermoedt dat in elk geval twee overvallen op tankstations zijn gepleegd door dezelfde dader. Of hij ook betrokken was bij een derde overval, slechts dagen eerder en vlak bij de andere, wordt nog onderzocht. Van alle drie de incidenten zijn er camerabeelden.

Op 22 en 25 september 2023 werden medewerkers overvallen van respectievelijk de Shell aan de Albert Schweitzerdreef en een OK-filiaal aan de Eykmanlaan. Het signalement van beide daders komt in zo’n mate overeen dat de politie denkt dat het om één en dezelfde man gaat.

Esso bij Marnixbrug

Eerder al, op maandag 18 september, werd het Esso-station aan de nabijgelegen Einsteindreef overvallen. Twee mannen eisten daar rond 17.30 uur het geld uit de kassa én een paar sloffen sigaretten. Het tweetal ging er vervolgens vandoor over de Marnixbrug en daarna op de fiets richting de Geuzenwijk.

Denkt u iets te weten over een of meer van de personen op de camerabeelden, neem dan alstublieft contact op met de politie. De overvallers moeten in september 2023 ineens over extra geld hebben kunnen beschikken; mogelijk is dat iemand in hun omgeving opgevallen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Een tip doorgeven kan op de onderstaande manieren.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Utrecht

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER