Drugsafval gedumpt vlak bij basisschool

 • Woensdrecht / Egmond aan den Hoef

Op 24 oktober 2019 werd de politie gebeld om een busje te inspecteren dat al vijf dagen geparkeerd stond in een woonwijk in Woensdrecht. Het voertuig bleek te zijn achtergelaten door criminelen en was afgeladen met chemisch afval dat waarschijnlijk uit een drugslab kwam.

Update

Drie kijkers hebben na de uitzending contact opgenomen, bedankt! Hun informatie is in onderzoek.

Een getuige had gezien hoe de Mercedes Sprinter ’s middags op 19 oktober was neergezet. Toen vijf dagen later de bestelbus er nog steeds stond, maar inmiddels zonder kentekenplaten, schakelde diezelfde getuige de politie in.

Vals kenteken

In de Sprinter stonden twintig vaten van 200 liter en elf jerrycans, allemaal gevuld met gevaarlijke vloeistoffen. Extra zorgelijk was dat de bus geparkeerd stond op 50 meter van een basisschool.
De Mercedes-bus was op 17 of 18 oktober gestolen vanaf de Schouwmeesterweg in Rotterdam. Bij het achterlaten in Woensdrecht, op zaterdag de 19e, zaten er valse kentekenplaten op: V-203-FF. Die platen zijn er in de dagen ná 21 oktober vanaf gehaald. De politie wil graag weten door wie.

Uitgebrande bus

Dat kenteken leverde de politie op maandag 13 april 2020 een nieuw spoor op in deze zaak. Aan de Hanswijk in Egmond aan den Hoef, niet ver van Alkmaar, brandde die dag een bestelbus uit – wederom een Mercedes Sprinter. Het voertuig bleek in Duitsland gestolen en was voorzien van kentekenplaten met weer die combinatie V-203-FF.

202275_Woensdrecht_RegioEgm5.jpg
Uitgebrand aan de Hanswijk

 • Weet u iets over het achterlaten en/of het in brand steken van een Mercedes Sprinter, op 13 april in Egmond aan den Hoef, meld het a.u.b. bij de politie.

Overigens is het genoemde kenteken momenteel in gebruik door iemand die niets met deze zaak te maken heeft. Daarover hoeft u niet te tippen.

202275_Woensdrecht_sig.jpg
Signalement

Signalement

Dankzij een getuige is er een signalement van de man die op 19 oktober de bestelbus neerzette op de Berglaan in Woensdrecht.

 • licht getinte man, mogelijk Zuid-Europees uiterlijk
 • circa 1.80 meter lang en stevig postuur
 • heeft donker haar en had een volle baard
 • wit/grijze sweater met tekst op de rug
 • had een zwarte broek aan.

Misschien is deze man ook bij de brandstichting in Egmond aan den Hoef betrokken geweest. Geef het door als u vermoedt wie hij is of als u andere informatie heeft die in het onderzoek van belang kan zijn.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

 • Wie heeft informatie over de diefstal van de Mercedes Sprinter, op 17 of 18 oktober 2019 vanaf de Schouwmeesterweg in Rotterdam?
 • Wie weet iets over de man die op 19 oktober de bestelbus achterliet op de Berglaan in Woensdrecht?
 • Wie heeft gezien wie tussen 21 en 24 oktober de kentekenplaten V-203-FF van de Mercedes Sprinter haalde die op de Berglaan geparkeerd stond?
 • Wie heeft op maandag 13 april 2020 de Mercedes Sprinter en/of de inzittende(n) daarvan, gezien in de omgeving van de Hanswijk in Egmond aan den Hoef?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven