Explosie bij woonhuis; verdachte en auto op beeld

  • Geleen

In het onderzoek naar een enorme ontploffing bij een woonhuis in Geleen vraagt de politie uw aandacht voor belangrijke camerabeelden. Daarop is zowel de verdachte te zien als de auto waarmee hij aankwam en vertrok. Die vermoedelijke Opel Corsa werd bestuurd door een tweede betrokkene.

De auto werd ’s ochtends vroeg op vrijdag 9 augustus 2024 geparkeerd bij een appartementengebouw aan de Priorij. De bijrijder liep vervolgens naar de betreffende woning aan de Ketelslagersdreef. Toen hij daar even later wegrende, volgde de hevige explosie.

Motief onduidelijk

Terug bij de Opel Corsa stapte de verdachte in en gingen de bestuurder en hij er rap vandoor. De materiële schade waarmee ze hun slachtoffers achterlieten, was aanzienlijk.

De getroffen bewoners hebben geen idee wie hen zo in gevaar zou willen brengen of waarom. Ieder beetje informatie dat u daarover denkt te hebben, is zeer welkom. Iets aan de recherche doorgeven kan als dat voor u beter voelt ook anoniem.

Kenteken begint met ‘33’

Door onderzoek is de politie er vrij zeker van dat het kenteken op de gebruikte auto begint met 33. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat de verdachten mogelijk uit Zuid-Holland komen.

Zeggen die details u iets en/of kunt u een of meer verdachten met deze donkerkleurige auto in verband brengen, laat ook dan alstublieft van u horen.

242388 Geleen Mn
Nu direct anoniem tippen kan telefonisch op 0800-7000
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact met de politie

Vertel alstublieft wat u weet op een van onderstaande manieren.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Ketelslagersdreef in Geleen

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.