Explosie na brandstichting woning politieman

  • Best

Aan de Boksprong in Best klonk rond 01.45 uur in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 december 2020 een enorme knal. Het bleek om een explosie te gaan die het gevolg was van brandstichting bij de woning van een politieman. Zijn gezin kwam gelukkig met de schrik vrij.

De politie onderzoekt of het gaat om een gerichte aanslag op de woning van de politieman of dat er mogelijk iets anders aan de hand is. De brand werd gesticht bij de carport bij het huis en door de erop volgende explosie sprongen bij meerdere woningen de ruiten kapot.

Getuigenoproep

Deze zaak kwam op 14 december aan bod bij het regionale opsporings¬programma Bureau Brabant. De politie is dringend op zoek naar getuigen en camerabeelden.
Heeft u iets gezien van degene(n) die brand stichtte(n) bij de woning aan de Boksprong of heeft u een vermoeden wie hiervoor verantwoordelijk is of zijn? Neem dan contact op met de politie. Beschikt u over camerabeelden uit de omgeving waarop mogelijke verdachten te zien zijn? Meld het alstublieft of upload uw beelden via het online tipformulier.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help het onderzoek verder

  • Wie heeft iets gezien van de brandstichting, rond 01.45 uur aan de Boksprong in Best en/of wie daarbij betrokken waren?
  • Wie weet iets over een mogelijk motief voor de brandstichting?
  • Wie beschikt over camerabeelden waarop een of meer verdachten te zien kunnen zijn?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Boksprong

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.