Explosie woning Fregatstraat; dader op beeld

  • Dordrecht

In de nacht van 11 op 12 december 2023 bracht een nog onbekende dader een explosief tot ontploffing bij een woonhuis aan de Fregatstraat in Dordrecht. Het gezin dat daar woont was nog geen vier maanden eerder ook al slachtoffer van zo’n aanslag geweest. Het kostte toen zo’n 70.000 euro om de schade te herstellen.

Voor die eerdere explosie op 23 augustus werd niet lang daarna een destijds 22-jarige man aangehouden. Hij is inmiddels veroordeeld tot een celstraf van drieënhalf jaar. Helpt u alstublieft om de dader op het spoor te komen die verantwoordelijk is voor de ontploffing in december.

Overige incidenten

Bij een ander huis in diezelfde Fregatstraat was er op 9 december 2023 een explosie en op de 15e van die maand volgde een soortgelijk incident op de Brikstraat daar in Dordrecht.
Opmerkelijk: kort voor die aan de Dordtse Brikstraat was er een ontploffing aan de Brikstraat in Rotterdam. Het lijkt erop dat de dader of daders zich in eerste instantie vergist hebben.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

Vertel het alstublieft aan de politie als u iets weet of vermoedt over de persoon op de camerabeelden. Die had waarschijnlijk een jas aan van het merk Prada.
Ook als u informatie heeft over (een van) de andere explosies of over een mogelijke samenhang ertussen, hoort de politie heel graag van u.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Fregatstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.