Tweetal probeert ondernemer te beroven

  • Dordrecht

Een winkelier in Dordrecht werd op vrijdag 3 maart 2023 na zijn werkdag opgewacht door twee mannen die hem wilden beroven. Ze bedreigden het slachtoffer met een vuurwapen en sloegen hem daar ook mee, maar vertrokken uiteindelijk met lege handen.

De 26-jarige ondernemer liep samen met zijn vriendin naar zijn geparkeerde auto aan het Van Eesterenplein, toen de daders hen overrompelden. Ze leken uit op de rugzak van de man, waarin geld van zijn winkel zat, maar waren te laat. Het slachtoffer had de tas al op de achterbank gelegd en was zo verstandig geweest de auto op slot te doen.

Jonge daders

Helaas bevond de camera die de mislukte beroving vastlegde zich op enige afstand. Toch zijn er aan de daders wel wat kenmerken te zien die hopelijk iemand aan het denken zetten. Wat in elk geval opviel is dat beide overvallers nog jong zijn.

De vermoedelijk oudste van de twee wordt rond 18 jaar oud geschat en heeft vermoedelijk een licht getinte huidskleur en zwart, kort, krullend haar. De andere dader, die het vuurwapen hanteerde, is kleiner en tengerder en zou tussen 15 en 18 jaar oud zijn en een lichte huidskleur hebben. De jas die hij aanhad was mogelijk van het merk The North Face.

Toekanpad

De daders gingen er te voet vandoor, rond 18.30 uur, in de richting van het Toekanpad. Mogelijk zegt dat iemand iets, wellicht in combinatie met de kleding van het tweetal. Ze hadden allebei een zwarte trainingsbroek met witte baan aan.
Heeft u een idee wie deze jongens kunnen zijn of beschikt u over beelden uit de omgeving waar zij mogelijk op staan? Neem alstublieft contact op met de politie; dat kan natuurlijk ook anoniem.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Geef uw tip door

Van Eesterenplein

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER