Fataal schietincident bij huis aan de Houtsnijdershorst

  • Apeldoorn
  • Update 

Twee broers raken zwaargewond, waarvan één ter plekke sterft.

Update

Helaas nog geen bruikbare tips, meer informatie is welkom.

Op zaterdagavond 19 maart 2016 iets voor 19.00 uur is er geschoten bij een huis aan de Houtsnijdershorst in Apeldoorn. Eén man (31) sterft ter plekke en zijn broer (32) raakt zwaar gewond. Een vrouw die op dat moment ook voor het huis is, wordt in haar arm geraakt, maar weet zichzelf en haar vier kinderen snel in veiligheid te brengen. De politie wil graag meer weten over de aanleiding.

tcm17348483_large.jpg
Dader

Volgens de slachtoffers was de dader een getinte, vermoedelijk Antilliaanse man in donkere kleding tussen de twintig en dertig jaar oud. Mogelijk heeft er een tweede dader op afstand gestaan of heeft iemand hem helpen vluchten.

160310_krt.jpg
Fietsen

Marlon en zijn broer zijn een paar dagen eerder plotseling hun vader verloren en gaan die avond rond 18.30 uur vanaf het huis van hun overleden vader aan de Glazeniershorst, naar de woning van Marlon’s vriendin, iets verderop aan de Houtsnijdershorst. Ondertussen stoppen ze bij een cafetaria aan de Snijdersplaats om een blikje drinken te kopen.

  • Wie heeft Marlon en zijn broer op zaterdag 19 maart tussen 18.30 uur en 18.50 uur zien fietsen in Apeldoorn en is iets verdachts opgevallen?

  • Wie heeft gezien dat ze op hun route werden gevolgd?
tcm17348482_large.jpg
Beelden

De politie wil ook heel graag in contact komen met mensen die een bewakingscamera aan hun huis of bedrijf hebben hangen op die mogelijke fietsroute.

160310_so1.jpg
Slachtoffer

In het huis van Marlon’s vriendin bespreken de broers de verdere details voor de begrafenis van hun vader. De kinderen van Marlon en zijn vriendin spelen op dat moment buiten in de tuin en gaan iets later naar binnen. Even later loopt een man met vuurwapen de tuin in en opent het vuur. Of hij het specifiek op Marlon, zijn broer, of beiden heeft gemunt is nog niet duidelijk. De politie komt daarom graag meer te weten over het slachtoffer.

  • Kende u Marlon Fidanque en/of zijn broer en heeft u meer achtergrondinformatie over hen
tcm17348486_large.jpg
Schieten

Ze komen rond 18.45 uur aan bij het huis aan de Houtsnijdershorst. Zo’n tien minuten later staan de twee mannen samen met de vrouw buiten tussen het huis en het schuurtje, wanneer het vuur wordt geopend door de schutter. Beide slachtoffers worden van dichtbij geraakt. De vrouw werd geraakt in haar arm en is daarna naar binnen gevlucht.

160310_pd1.jpg
In de gaten

Ongeveer 18.50 uur komen ze aan in de voortuin van de woning aan de Houtsnijdershorst. Mogelijk werden ze toen al in de gaten gehouden door de dader(s).

  • Wie heeft er gezien dat de broers in de gaten werden gehouden
160310_luchtfotopd.jpg
Vluchtroute

De schutter is die zaterdagavond 19 maart net na 19.00 uur waarschijnlijk weggerend, via het pad achter de woning in de richting van de Laan van Maten. Op weg naar die laan is een aantal parkeerplekken. Mogelijk is de man daar opgepikt of verder gereden met een auto of bv. een scooter.

  • Wie heeft de dader of zijn handlanger(s) en/of een verdachte situatie gezien tijdens de vlucht in de richting van de Laan van Maten?
160310_glazeniershorst.jpg
Familielid

Een familielid is eerder die zaterdagmiddag 19 maart tussen ongeveer 15.00 en 15.30 uur achtervolgd vanaf het pleintje met parkeerplaatsen bij de Glazeniershorst en de Snijdersplaats tot aan het huis aan de Houtsnijdershorst. Er zijn toen twee mannen op een witte scooter achter hem aangereden. Een blanke man met een bruin petje, hij was de bestuurder. Achterop zat een man met een Antilliaans uiterlijk met kort haar.

  • Wie zijn deze twee mannen op de scooter en/of wie heeft ze gezien?
160310_mannengezien2.jpg
Twee mannen

Ruim een week voor de fatale schietpartij, op vrijdag 11 maart rond 18.30 uur, zijn aan de achterkant van het leegstaande naastgelegen hoekhuis van de vriendin van Marlon twee mannen gezien met een Antilliaans uiterlijk, die in de richting keken van haar huis. Ze waren slank en in het donker gekleed. De ene was opvallende langer dan de ander, mogelijk wel zo’n 1.90 m lang en die langere man had dreadlocks van zo’n 20-30 cm lengte, die hij in een staartje naar achteren had gebonden.

  • “Wie heeft deze Antilliaanse mannen nog meer gezien op vrijdag 11 maart rond 18.30 uur of heeft een idee wat zij daar deden?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Houtsnijdershorst

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.