Fietser op beeld die slachtoffer in gezicht stak

  • Maarssen

Een man die in Maarssen langs het Amsterdam-Rijnkanaal op zaterdag 2 maart 2024 zijn hond uitliet, werd door een nog onbekende fietser in het gezicht gestoken. Kijkt u alstublieft naar de beelden van de verdachte en laat het weten als u een idee heeft wie hij kan zijn.

Kort voor het steekincident was er een kleine confrontatie tussen de twee mannen geweest. De dader had met zijn fiets, ter hoogte van NS-station Maarssen, de hond van het slachtoffer geraakt. Na een woordenwisseling fietste de nog gezochte man weg en leek de lucht geklaard, maar dat bleek allerminst het geval.

Zwitsers zakmes

Even later stond de dader het 32-jarige slachtoffer bij een brug op te wachten. Hij haalde uit met gebalde vuist, waarin hij een opengeklapt Zwitsers zakmes bleek te hebben. De man bezorgde zijn slachtoffer een diepe snee in zijn wang en fietste vervolgens weg.

De verdachte heeft een lichte huidskleur, wordt tussen 50 en 60 jaar oud geschat en heeft grijs haar. Die 2e maart had hij een lichte baard en droeg hij behalve wielrenkleding een bril met gele glazen. Hij reed op een donkere, elektrische herenfiets – vermoedelijk een speed pedelec – met fietstassen. Meld het alstublieft bij de politie als u weet of vermoedt wie de verdachte kan zijn.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

De verdachte fietste na het incident onder de Zuilensebrug door in de richting van Utrecht. Uw tip over hem doorgeven kan op onderstaande manieren.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Westkanaaldijk

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.