Mogelijk één dader achter twee explosies

  • Utrecht / Maarssen

De politie vermoedt dat er een verband is tussen opzettelijk veroorzaakte ontploffingen bij een bedrijfspand in Utrecht en een bar in Maarssen. Die vonden binnen drie dagen van elkaar plaats in februari 2024.

Van de explosie op de Proostwetering, op een industrieterrein in het noordwesten van Utrecht, maakt de politie opnamen openbaar. Daarop is een verdachte goed te zien én te horen. Neem alstublieft contact op als u een idee heeft wie hij kan zijn.

Tweemaal dezelfde man?

De man had die nacht van 2 op 3 februari iemand aan de telefoon terwijl hij flesjes plaatste tegen de gevel van het bedrijfspand. De twee leken duidelijk te overleggen over de precieze pek waar de explosie moest plaatsvinden.

Drie nachten later werd een eindje verderop, aan de Bloemstede in Maarssen, een ruit uit een horecazaak geblazen. Er zijn aanwijzingen dat bij deze ontploffing dezelfde man betrokken was die in Utrecht werd gefilmd. Herkent u hem aan zijn uiterlijk en/of mogelijk zijn stem, neem dan alstublieft contact op.

242270 Utrt Mrsn Schade1
Flinke schade bij de bar in Maarssen

Auto met zonnedak

Rondom beide ontploffingen is een auto met zonnedak gezien. Het is goed mogelijk dat daarin beide keren de dader heeft gereden, al dan niet samen met een handlanger. Weet u van wie die auto kan zijn, waar die nu is en/of wie er begin februari over kon(den) beschikken? Meld dat dan alstublieft.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

Contact opnemen met de politie kan op onderstaande manieren.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Explosies in Utrecht en Maarssen

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.