Beloning

Follow-up: dood Rishi Rampadarath

  • Houten

Nieuwe aanknopingspunten en een beloning van 25.000 euro in het onderzoek naar de gewelddadige dood van Rishi Rampadarath. De 37-jarige Rishi werd op donderdagochtend 20 april 2023 rond 05.30 uur onder vuur genomen aan de Stelhout in Houten, vlak bij zijn ouderlijk huis waar hij die nacht had geslapen.

Stem van dader

Het belangrijkste nieuwe aanknopingspunt waarover u kunt meedenken is het geluidsfragment dat in onze uitzending is afgespeeld. Daarop is de stem van de schutter te horen. Die heeft Rishi aangesproken voordat hij hem neerschoot.
In de hoop dat iemand de stem zou herkennen, maakte de politie drie opgewaardeerde versies van de opname openbaar. De fragmenten stonden maar tijdelijk online omdat ze, zeker ook voor de nabestaanden of kinderen, schokkend zijn.

Update

In de eerste twee dagen na de uitzending van 26 september kwamen meer dan dertig tips binnen. En ook heel goed: maar liefst vier van de opgeroepen getuigen hebben zich bij de politie gemeld. Dank voor uw betrokkenheid!

Compositietekening

Daarnaast heeft de politie een compositietekening kunnen maken van een nog onbekende man die die vroege ochtend in de buurt is gezien. Hij zou een heel belangrijke getuige kunnen zijn. De politie hoopt dat deze persoon zich meldt of dat iemand vertelt wie hij kan zijn.

232373_houtn_compo1.jpg
Wie is deze mogelijk belangrijke getuige?

De man wordt tussen 20 en 30 jaar oud geschat, heeft een donkere huidskleur en had die 20e april geen gezichtsbeharing. Hij is ongeveer 1.90 meter lang, heeft een stevig postuur en droeg een zwart jack met capuchon en een zwarte trainingsbroek.

Mogelijke getuige op beeld

Ook kwam uit onderzoek van camerabeelden een aantal mogelijke getuigen naar voren die die vroege donderdagochtend in de omgeving zijn geweest. Met de meeste van die mensen heeft de politie inmiddels gesproken. Wie de brommerrijder is op de beelden hieronder, is nog niet bekend. Deze persoon reed rond 02.00 uur die nacht over het Langshout daar in Houten.

Motief nog onduidelijk

Er is doelbewust op Rishi Rampadarath geschoten en dat lijkt te zijn voorbereid. Het heeft er alle schijn van dat Rishi bij een of meerdere conflicten betrokken was. Omdat het onderzoek dat lijkt te bevestigen, zou de politie er nog graag details over ontvangen.
Heeft u een vermoeden over wie Rishi iets zou willen aandoen en waarom, neem alstublieft contact op; dat kan als u dat liever heeft ook anoniem of in een vertrouwelijk gesprek met iemand van het Team Nationale Inlichtingen.

232373_houtn_regio_1.jpg
Stelhout in Houten, 20 april 2023
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

Uw informatie over de schutter of mogeijk andere betrokkenen kunt u desgewenst anoniem doorgeven. Ook als u iets weet of vermoedt over een mogelijke aanleiding voor het dodelijke schietincident, hoort de politie heel graag van u.
Herkent u de man op de compositietekening of weet u iets over een andere mogelijke getuige? Meld het alstublieft zo snel mogelijk op een van de volgende manieren:

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Stelhout

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.