Beloning

Follow-up: gewelddadige overval op jong stel

  • Zwolle

Op 9 december 2018 raakte een toen 23-jarige Zwollenaar ernstig gewond bij een overval op hem en zijn vriendin in hun woning aan de Willem Barentszstraat. Dankzij nieuwe aanknopingspunten en een beloning van 8.500 euro hoopt de politie de zaak alsnog te kunnen oplossen.

Update

De afgelopen periode zijn er vier nieuwe tips binnengekomen. Bedankt voor het meedenken!

Veel geweld

Drie mannen stormden die bewuste avond het appartement van het stel binnen, nadat ze de onderbuurman hadden overmeesterd en vastgebonden. De overval ging met veel geweld en bedreigingen gepaard. De daders wisten zo’n tienduizend euro aan contant geld buit te maken, een laptop en een Rolex-horloge.

Aanknopingspunten

De identiteit van de drie daders is nog altijd niet achterhaald, maar de politie heeft inmiddels twee belangrijke, nieuwe aanknopingspunten. Zo is de auto waarmee de overvallers vluchtten zeer waarschijnlijk een Volkswagen Golf. Mogelijk kan iemand zo’n auto in verband brengen met een of meer van de daders.
Daarnaast blijkt uit onderzoek dat 1 à 2 weken vóór die 9e december 2018 al door meerdere personen over de overval is gesproken. Dat was in een woning aan de Meppelerstraatweg in de Zwolse wijk Diezerpoort. Mogelijk komt in ieder geval één van de daders uit die buurt en/of heeft hij daar bekenden. Neem a.u.b. contact op als dit u iets zegt.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Voor de tip die deze zaak oplost is een beloning uitgeloofd van 8.500 euro. Denkt u alstublieft mee over de volgende vragen:

  • Wie zijn de overvallers?
  • Waar is de Rolex Oyster Perpetual? Het bijbehorend certificaat van echtheid is niet meegenomen, maar mogelijk is geprobeerd het horloge toch te verkopen.
  • Waar is de VW Golf en/of wie beschikte er over op 9 december 2018?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Willem Barentszstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER