Gewelddadige woningoverval Willem Barentszstraat

  • Zwolle
  • Update 

Zondagavond 9 december 2018 overvallen drie mannen rond 22.00 uur een duplexwoning aan de Willem Barentszstraat. Een van hen heeft zich vermomd als bezorger van Thuisbezorgd. Nadat ze de onderbuurman hebben overmeesterd en vastgebonden, zetten ze koers naar boven.

Hun doelwit, dat boven woont, doet ook de deur open als er wordt aangebeld. De 23-jarige man krijgt met een pistool een klap op zijn hoofd en wordt direct vastgebonden. Ook zijn vriendin wordt vast getapet.

  • Wie heeft zondagavond 9 december 2018 iets opvallends gezien rondom de Willem Barentszstraat in Zwolle?
119024_zwolle_rommel1.jpg
Persoonlijk aspect

Gedurende de overval wordt de 23-jarige man bij zijn naam genoemd. De politie houdt daarom rekening met een persoonlijk motief.

119024_zwolle_sgpetwit.jpg

Na 15 tot 20 minuten verlaat het drietal de woning en laat hun slachtoffers vastgebonden achter. Ze namen zo’n 10.000 euro contant geld mee, een pet van Dsquared2 en een laptop.

119024_zwolle_rolex.jpg
Rolex-horloge zonder certificaat

Ook een Rolex-horloge, wat het slachtoffer nog heeft proberen te verstoppen, wordt onderschept. Echter vergeten ze het echtheidscertificaat, waardoor het moeilijk is om een dergelijk horloge te verkopen.

119024_zwolle_bloed1.jpg
21 hechtingen

Het slachtoffer heeft een flinke hoofdwond opgelopen door de klap met het pistool. Hij heeft er 21 hechtingen in zijn hoofd aan overgehouden en een gebroken jukbeen. Op de politiefoto’s is goed te zien dat de overvallers enorm veel geweld hebben gebruikt.

119024_zwolle_reco6.jpg
Aanknopingspunt: pizzadoos

De zogenaamde bezorger had ook een pizzadoos bij zich; deze is achtergebleven en voor onderzoek naar het NFI gebracht.

Bewakingsbeelden uit de straat

De daders en mogelijke getuigen zijn vastgelegd op bewakingsbeelden uit de omgeving.Vlak voor de overval stopt, op vijftig meter afstand van de woning, een auto. Uit het voertuig stappen drie mannen die vervolgens richting de woning lopen. Op deze beelden zijn de mannen niet goed herkenbaar. Echter stond er vlak achter de auto, een andere bestuurder. De politie komt graag in contact met deze getuige.

Kort na de overval, rond 22.10 uur, zijn de overvallers weggevlucht in de richting van de Van Diemenstraat. Daarna ontbreekt ieder spoor.

119024_zwolle_wipstrikkerallee.jpg
Donkere bestelbus

Een getuige heeft op de Wipstrikkerallee een donkere bestelbus zien staan. De bus had een draaiende motor en de koplampen waren uit. Ook de bestuurder van deze bestelbus is mogelijk een belangrijke getuige.

  • Wie weet wie de personen op de bewakingsbeelden zijn?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Willem Barentszstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.