Follow-up: schietincident bij café in West

  • Rotterdam

Een 58-jarige man werd op woensdagavond 15 november 2023 beschoten bij een Rotterdams café op de hoek van de Nieuwe Binnenweg en de Korenaarstraat. Terwijl de toestand van het slachtoffer sindsdien helaas is verslechterd en momenteel kritiek is, ontbreekt van de schutter nog ieder spoor.

Beelden van schutter

De politie kan u camerabeelden tonen van de aanloop naar het schieten. Daarop is te zien dat het slachtoffer even het café verliet om op de stoep een sigaret te roken. Vervolgens kwam rond 21:10 uur de schutter aanlopen vanaf de overkant van de Nieuwe Binnenweg. Hij richtte zijn wapen op het 58-jarige slachtoffer en vuurde meerdere keren.

Handlanger in zwarte BMW

De dader leek direct de Korenaarstraat in te vluchten, maar registreerde kennelijk dat zijn slachtoffer nog op de been was. Hij ging kijken bij de deur van het café en richtte zijn wapen nog een keer, maar sloeg toen alsnog op de vlucht.
Waarschijnlijk is de schutter geholpen door de bestuurder van een zwarte BMW 1-serie. Die auto werd voor het schietincident gefilmd op de Mathenesserlaan, aan het einde van de Korenaarstraat. Op camerabeelden is te zien dat voor het schieten iemand uitstapte en dat achteraf iemand kwam aanrennen en instapte.

232542_RdmW_BBauto.jpg
Wie reed of reden in de zwarte BMW 1-serie?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Vertel wat u weet

  • Wie weet of vermoedt iets over de schutter?
  • Wie heef informatie over een aanleiding of motief voor het schieten?
  • Wie heeft een idee wie de bestuurder en mogelijke andere inzittenden van de zwarte BMW kan of kunnen zijn geweest?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Korenaarstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.