Gemaskerde man overvalt supermarkt Beijum

  • Groningen
  • Update 

De overvaller dreigt eerst met een mes en haalt vervolgens een vuurwapen tevoorschijn. Op woensdag 30 januari maakt hij zo een flink bedrag buit in het winkelcentrum aan de Stoepemaheerd.

Update

Gelukkig zijn er sinds de uitzending 9 tips binnengekomen waarbij ook namen zijn genoemd. Bedankt, het team is ermee aan de slag!

Het is net voor sluitingstijd, tegen 22.00 uur, wanneer de dader arriveert bij de Gall & Gall. Hij bedreigt daar met een groot mes de medewerkster die bezig is de winkel af te sluiten.

Opmerkelijk genoeg lijkt de overvaller niet geïnteresseerd in de kassa van de slijterij. Hij dwingt de vrouw de deur te openen die leidt naar het naastgelegen Albert Heijn-filiaal.

19074_groningen_dada.jpg
Bedreiging met vuurwapen

De man duwt de medewerkster hardhandig door de supermarkt. Daar blijkt dat hij een vuurwapen heeft. Hij bedreigt daarmee ook een Albert Heijn-medewerkster.Beide vrouwen moeten met hem mee naar het kantoor om daar de kluis te openen. Werken ze niet mee, dan zal hij hen en zichzelf doodschieten, zo dreigt de man.

Met geld uit de kluis in zijn tas slaat de overvaller op de vlucht. Wanneer hij in de winkelpassage een bellende medewerkster tegenkomt, bedreigt hij haar ook nog. Dan rent hij door naar buiten.

19074_groningen_dadfiets.jpg
Kenmerken overvaller

Dankzij bewakingsbeelden is bekend dat de dader op de fiets aankwam en vluchtte. De slachtoffers hebben zijn gezicht niet kunnen zien doordat hij een masker droeg, maar er zijn wel een aantal kenmerken die mogelijk tot herkenning kunnen leiden.

19074_groningen_dadb.jpg

Hij heeft een slank postuur en droeg een spijkerbroek en een zwarte hoody met daar overheen een helderblauw jack. Onder zijn capuchon had hij een oranje pet op. Zijn fiets leek grijsgroen, behalve dat het achterspatbord grotendeels wit was.

  • Wie weet wie de man op de bewakingsbeelden is?

Heeft u de overvaller gezien die woensdagavond 30 januari in de omgeving van de Stoepemaheerd? Of weet u mogelijk wie hij is? Geef uw tip door op 0800-6070, anoniem op 0800-7000 of vul het online tipformulier in.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie