Getuigen gezocht van schietincident in portiek

  • Rotterdam
  • Update 

Op woensdag 16 augustus 2017 wordt een 24-jarige Belg neergeschoten in een portiek aan de Spoorweghaven in Rotterdam. De politie zoekt getuigen.

Update

Een 26-jarige man uit Hoogvliet is maandagochtend 23 oktober aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De politie gaat verder met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Die dag hebben twee Belgische vrienden uit Oostende van midden twintig met twee bekenden afgesproken om te gaan stappen in Rotterdam. In hun Mercedes rijden ze vanaf de Bergweg in Rotterdam door naar de Zwart Janstraat waar ze met de twee andere mannen hebben afgesproken. Het is dan bijna 16.00 uur.  

thaissreaturant_657_bankje.jpg
Thais restaurant

Omdat hun bekenden er nog niet zijn en de twee Belgen trek hebben, halen ze vast wat te eten bij een Thais restaurant. Rond 17.15 uur komen dan de bekenden van de Belgen ook aan in een zwarte Toyota Yaris. Ze stoppen op het zebrapad bij de ING bank. De Belgen verwachten hen blijkbaar al en stappen bij ze in. De Toyota rijdt vervolgens richting Rotterdam Zuid. Rond 18.00 uur rijdt de auto over de Vuurplaat en slaat rechtsaf de Spoorweghaven in. 

thaissreaturant_657_pd2.jpg
Schietincident

Wat er daarna precies is gebeurd tussen de vier mannen is vaag. De mannen hebben verklaard dat ze in een portiek aan de Spoorweghaven hadden afgesproken in verband met ‘een zakelijke transactie’. De politie denkt echter dat het om een drugsdeal ging. Een van de Belgen is iets na 18.00 uur in het portiek beroofd  van een aanzienlijk geldbedrag en zwaargewond geraakt door schotwonden. Waarschijnlijk zijn de daders daarna weggereden richting Hoogvliet in die Zwarte Toyota. De 24-jarige Belgische man is nog maar net in leven wanneer de hulpdiensten komen en wordt met een traumahelikopter naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. Inmiddels is hij weer thuis in België en zegt zich vrijwel niets meer van het schietincident te herinneren.

  • Wie heeft iets gezien van het schietincident in het portiek in de Spoorweghaven op woensdag 16 juni iets na 18.00 uur?

  • Wie heeft de daders zien vluchten in hun zwarte Toyota Yaris in de richting van Hoogvliet? 
thaissreaturant_657_bestuurder.jpg
Toyota Yaris was gehuurd

De Toyota Yaris van de twee mannen die de Belgen oppikten bleek een huurauto te zijn. Op bewakingsbeelden is helaas alleen een glimp te zien van de man achter het stuur. De Toyota stond even stil op de Zwart Janstraat om de mannen op te pikken, dat was deels op een zebrapad. Best een onhandige plek, misschien is dat opgevallen die woensdag 16 juni rond 17.15 uur. 

  • Wie heeft de zwarte Toyota Yaris gezien en/of weet wie de inzittenden waren?

  • Wie weet mogelijk iets over een motief van dit schietincident?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Spoorweghaven

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.