Getuigenoproep rond beschieting en explosies in West

  • Rotterdam

Het eerste weekend van februari 2022 verliep bijzonder onrustig in Rotterdam-West. Binnen 24 uur gingen op twee plekken explosieven af en werd een woonhuis beschoten. Mogelijke getuigen wordt gevraagd zich te melden.

Bij al dat geweld viel gelukkig ‘slechts’ een gewonde. Het had veel erger kunnen aflopen, gezien de enorme risico’s die de daders hebben genomen. De politie heeft het toezicht in de wijk verscherpt en onder meer mobiele camera’s geplaatst.

Update

Eén nieuwe getuige meldde zich. De politie wil heel graag in contact komen met buurtbewoners die iets weten of mogelijk beeldmateriaal hebben. Elk beetje informatie kan helpen. Tippen of uw beelden uploaden kan via het tipformulier, maar u kunt wat u weet ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem

Piet Paaltjensplein

Rond 04.00 uur in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 februari werd een explosief naar binnen gegooid bij een kinderopvang op de hoek van de Jan Luykenstraat en het Piet Paaltjensplein. Omwonenden bleven ongedeerd, maar de materiële schade was groot.
Iets verderop aan het Piet Paaltjensplein was een nacht later een woning het doelwit. Daar ontplofte, terwijl twee volwassenen en een kind thuis waren, een naar binnen gegooid explosief. Eén van deze volwassenen is de persoon die gewond raakte.

222080_rotterdam_Luyk2.jpg
Hoek Jan Luykenstraat - Piet Paaltjensplein

Kogelinslagen

Min of meer tegelijk, rond 02.20 ’s nachts die zondag de 6e, werd een huis beschoten aan de Jan Kobellstraat. De bewoner werd niet geraakt, maar in zijn ruiten en muren zaten diverse kogelinslagen.

Uw informatie of beelden

De politie begrijpt goed als buurtbewoners het moeilijk of eng vinden om te vertellen wat ze weten. Een tip doorgeven kan anoniem via ‘M’ of in een vertrouwelijk gesprek met het Team Nationale Inlichtingen.
Behalve uw informatie kan ook beeldmateriaal heel belangrijk zijn in dit onderzoek. Heeft u opnamen van een bewakings- of deurbelcamera of een dashcam, neem dan alstublieft contact op of upload uw beelden direct via het tipformulier.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Deel uw informatie

  • Wie heeft informatie over mogelijk daders achter een of meer van de geweldsincidenten?
  • Wie beschikt over beelden waarop mogelijk verdachten te zien zijn?
  • Wie weet iets over een mogelijk motief voor de aanslagen?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Rotterdam-West

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.