Gewapende man overvalt nachtportier hotel

  • Amsterdam

De nachtportier van een hotel, aan de Raadhuisstraat in Amsterdam, kreeg ’s ochtends vroeg een vuurwapen op zich gericht. Hij kon daardoor niet anders dan toezien hoe een overvaller twee kluizen buitmaakte.

Update

De overvaller was naar het centrum gekomen met een auto. Inmiddels is duidelijk dat dit een taxi was, maar wie zat er die nacht achter het stuur?

Het gebeurde in de nacht van 27 op 28 december 2019. Tegen 04.00 uur kwam een man binnen die de portier vroeg of er iets te eten viel. Hij had een rood-wit Ajaxjack aan van Adidas en sprak Engels. Na een “nee” van de portier droop hij af.

Bedreiging

Nog geen half uur later was dezelfde man terug. Nu richtte hij direct een pistool op de nachtportier, smeet hij hem een plastic tas toe en dwong hij hem mee te gaan naar het kantoor.
Opvallend is dat de overvaller nu ineens Nederlands sprak. Behalve het Adidasjack had hij een spijkerbroek aan en sneakers van het merk DSquared2. Geef het door als u weet of vermoedt wie deze man is.

Drie handlangers

Uiteindelijk vond de overvaller twee kluizen, die hij ondanks hun gewicht redelijk soepel wist mee te nemen. Buiten, om de hoek op de Herengracht, laadde hij zijn buit op de achterbank van een auto.
Uit camerabeelden blijkt dat de overvaller drie handlangers had. Twee van hen en twee auto’s zijn die vroege zaterdagochtend gefilmd op de Herengracht.

Bijrijder op beeld

De bestuurder van de witte auto staat niet op beeld en de bestuurder van de donkere auto is niet goed te zien. De bijrijder van de donkerkleurige auto echter wél. Deze man is zo’n 1.75 meter lang en had een jas aan van Moose Knuckles. Verder droeg hij Nike-gympen en een spijkerbroek met witte vlekken.
Heeft u een idee, mogelijk in combinatie met de auto’s, wie de handlangers zijn? Laat het de politie weten, dat mag ook anoniem.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Wie heeft informatie over de overvaller en/of zijn handlangers?

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Raadhuisstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.

MEER OVER