Gewapende man overvalt supermarkt Spar

  • Rotterdam
  • Update 

Rond 19.40 uur op zaterdag 6 januari 2018 verschijnt een man met een bivakmuts op in het Spar-filiaal aan de Steve Bikoplaats. Hij gaat recht op zijn doel af: de kassa.

118191_spar-biko_dadd.jpg
Sluitingstijd

De winkel sluit bijna haar deuren wanneer de overvaller bij de kassa staat. Hij bedreigt de medewerker met een vuurwapen en geeft hem een plastic tasje waar geld in moet. Beide kassa’s worden geplunderd, waarna de man direct de winkel verlaat.

Vluchtroute

Hij lijkt niet heel veel haast te hebben. Op z’n gemak loopt hij naar buiten en even verderop staat hij korte tijd stil. Hij stapt daar waarschijnlijk op een fiets want een getuige heeft de vermoedelijke dader zien wegfietsen aan de achterzijde van de winkel. De man fietst de voor auto’s doodlopende Jan Palachstraat in, waarna hij zijn vlucht vermoedelijk vervolgt via de ’s-Gravenweg.

  • Wie (her)kent de man op de bewakingsbeelden of heeft hem die avond tussen 19.30 en 20.00 uur zien fietsen?
118191_spar-biko_dadb.jpg
Kleding dader

De dader had zijn gezicht heel goed ingepakt, waardoor zijn gezichtskenmerken lastig te herkennen zijn. Wel droeg hij een opvallende, geelgroene sjaal.

118191_spar-biko_petlogo.jpg

Daarnaast droeg de man een zwart petje met embleem en een donkere jas met grijze mouwen. Hij liep op donkerkleurige sneakers met witte zolen.

Omgeving

Op de grens van Rotterdam met Capelle aan den IJssel ligt metrostation Capelsebrug. Vlak daarnaast ligt de Steve Bikoplaats, waaraan de getroffen supermarkt is gevestigd.

  • Wie heeft iets opvallens gezien die zaterdagavond 6 januari in de buurt van de Steve Bikoplaats of bij metrostation Capelsebrug?
Anniko van Santen
Tip doorgeven

Help de politie

Steve Bikoplaats

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.