Gewapende mannen maken pizza’s buit

  • Rotterdam

Een 17-jarige pizzabezorger is woensdagavond 6 september 2023 in Rotterdam met messen bedreigd en beroofd. Dat gebeurde door drie mannen die hem dwongen zijn tas met daarin pizza’s af te staan.

De bezorger reed rond 22.10 uur op zijn fiets naar de Riebeekstraat in de wijk Katendrecht voor zijn laatste bezorging die avond. Daar aangekomen werd hij op straat aangesproken door een jongen van rond de 17 met een lichte huidskleur, blond haar en een slank postuur. De jongen zei dat de bestelling voor hem was en dat zijn vrienden, die wachtten bij de bankjes bij de Tweebosstraat, zouden betalen.

Update

Mede dankzij uw tips heeft de politie op 24 november 2023 een eerste verdachte kunnen aanhouden: een 16-jarige inwoner van Rotterdam. Het onderzoek loopt door.

Bivakmutsen en messen

Bij de bankjes zaten twee jongemannen met bivakmutsen op. Eén van hen had een machete in zijn hand. De jongen met het blonde haar trok een keukenmes uit zijn broeksband en onder bedreiging werd het slachtoffer de warmhoudtas met pizza’s afgepakt. Beide daders bij de bankjes hadden donkerkleurige kleding aan en de ene was duidelijk langer dan de andere.

232435_rottrdm-z_pd3.jpg
Bankjes aan de Tweebosstraat

Getuigenoproep

De politie hoopt dat iemand het drietal voorafgaand aan de beroving heeft gezien daar in de omgeving van de Riebeekstraat en de Tweebosstraat. Mogelijk droegen de twee op het bankje eerder nog geen bivakmutsen. Wellicht zijn er buurtbewoners die camerabeelden hebben waarop de drie daders te zien zijn of heeft iemand hen vaker zien rondhangen.

Anniko van Santen
Tip doorgeven

Contact met de politie

Was u getuige van de beroving of heeft u beelden of informatie? Laat het de politie weten.

Online tip doorgeven

Geef je tip online door via het tipformulier van de politie.

Online tip doorgeven

Tweebosstraat

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.