Gewapende overval Burger King aan de Watermanweg

  • Rotterdam
  • Update¬†
tcm17311275_large.jpg

De slachtoffers werden na de overval in de koelcel opgesloten.

Update

10 reacties in deze zaak.

Op 28 oktober 2013, net na middernacht, overvallen twee gewapende mannen de Burger King aan de Watermanweg in Rotterdam Alexandrium. Ze bedreigen twee medewerkers en de bedrijfsleider met een vuurwapen en een mes. Uiteindelijk sluiten ze hen op in de koelcel en gaan er met een deel van het kasgeld en twee mobiele telefoons vandoor.

tcm17311274_large.jpg
Op de hoogte

De daders leken aardig op de hoogte van de situatie binnen en buiten bij de Burger King. De twee daders liepen naar binnen via een zijingang die normaal alleen door het personeel wordt gebruikt. De zijdeur is ook meestal op slot, maar zonder aarzelen zijn de daders hier naar binnen gegaan.

tcm17311273_large.jpg
Naar het kantoortje

Binnen leken ze ook de weg goed te kennen: in één beweging liepen ze door naar het kantoortje waar ook de kluis staat.

tcm17311271_large.jpg
Daders

Het zijn alle twee licht getinte jongemannen van rond de 20 jaar oud. Ze spraken accentloos Nederlands. De man met de witte capuchon droeg een donkere jas met een witte streep over mouw van schouder tot pols. Hij droeg donkere schoenen. Allebei waren ze vermomd met een witte doek voor hun gezicht.

tcm17311272_large.jpg
HTC One X

Ze hebben een deel van het kasgeld meegenomen en ook twee telefoons van het personeel, onder andere een HTC One X.

tcm17311276_large.jpg
Samsung Galaxy S2

De andere telefoon was een Samsung Galaxy S2. Misschien is het opgevallen dat zij na 28 oktober ineens in het bezit waren van één of beide van deze telefoons.

tcm17311277_large.jpg
Tas

Ze hadden een opvallende tas bij zich die ze hebben gebruikt om de buit in mee te nemen. Het is een opvallend lichtkleurig tasje en wellicht herkent iemand dat tasje in combinatie met de twee overvallers.

tcm17311279_large.jpg
Vlucht

Vermoedelijk zijn ze weggelopen in de richting van de Hoofdweg. Het is onduidelijk of ze een vervoermiddel hebben gebruikt, maar het zou kunnen dat ze verderop een scooter of auto hebben neergezet. Voorlopig wordt er vanuit gegaan dat ze lopend zijn gekomen en dat zou ook kunnen betekenen dat ze uit de omgeving komen of een adresje hadden in de buurt van de Burger King.

  • Wie is er op 28 oktober 2013, net na middernacht, getuige geweest van de overval op de Burger King aan de Watermanweg in Rotterdam Alexandrium?

  • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of het signalement en mogelijk in combinatie met de telefoons of het tasje de daders?

  • Wie heeft de telefoons ergens gezien, weet wie ze heeft of heeft ze te koop aangeboden gekregen?

  • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?

Watermanweg

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.