Gewapende overval C1000 in winkelcentrum de Clinckhoeff

 • IJsselstein
 • Update 

De nog jonge medewerkster bleef na de overval erg overstuur achter.

Update

20 tips met namen, de rechercheurs zijn het allemaal aan het uitzoeken…

Zondagochtend 5 oktober 2014 even na 10.30 uur wordt in winkelcentrum de Clinckhoeff in IJsselstein een medewerkster van de toenmalige C1000 kiosk (nu Jumbo) overvallen door een dader met een groot mes. Hij neemt de inhoud van de kassala mee en vlucht te voet weg. Een motoragent spot hem bij een tramhalte maar raakt hem helaas kwijt.

 • Wie is er op zondagochtend 5 oktober 2014 even na 10.30 uur getuige geweest van de gewapende overval op de toenmalige C1000 kiosk in winkelcentrum de Clinckhoeff in IJsselstein?
tcm17337710_large.jpg
Tram

Nadat de dader het winkelcentrum heeft verlaten, komt hij zo’n tien minuten later weer in beeld bij de IJsselsteinse sneltramhalte De Hooghe Waerdt aan de Prins Willem Alexanderdijk. Waarschijnlijk om niet op te vallen heeft hij nu ineens een andere jas aangetrokken.

 • Wie heeft de dader bij de sneltramhalte De Hooghe Waerdt aan de Prins Willem Alexanderdijk gezien?
tcm17337701_large.jpg
Agent

De man zit nog maar net of er komt een motoragent aangereden. Die heeft een summier signalement van de overvaller en kijkt of hij hem ergens spot. Zodra de dader de motoragent ziet zet hij het op een rennen. De agent kan hem dan al niet meer inhalen omdat hij eerst moest parkeren. Hij roept assistentie in en hij rent terug om met zijn motor de achtervolging in te zetten.

 • Wie heeft de dader door de Engelandstraat zien rennen?
tcm17337712_large.jpg
Vlucht

Die motoragent had een behoorlijke achterstand tegen de tijd dat hij met zijn motor achter de overvaller aan kon, maar hij heeft in ieder geval nog kunnen zien dat de dader door de Engelandstraat rende. Uiteindelijk is hij het laatst gezien in de buurt van een parkje aan de Oostenrijkstraat.

 • Wie heeft de dader op zijn vlucht gezien?

 • Wie heeft de dader in de buurt van een parkje aan de Oostenrijkstraat gezien?

 • Wie heeft er gezien welke richting hij daarna is weggevlucht?
tcm17337702_large.jpg
Dader

Hij heeft een donkere huidskleur, is ergens tussen de 17 en 25 jaar, tussen de 1.70 en 1.80 m lang, en hij heeft een smal gezicht en slank postuur. Op die zondagochtend 5 oktober droeg hij zijn krullende haar kort, met de zij- en achterkant opgeschoren. Inmiddels kan zijn haar heel anders zitten. Verder sprak hij Nederlands met een accent dat de medewerkster niet helemaal kon plaatsen.

 • Wie (her)kent aan de hand van de bewakingsbeelden en/of het signalement en mogelijk in combinatie met het donkerblauwe baseballjack met het logo van de San Francisco Giants en de omgeving Utrecht de dader?
tcm17337706_large.jpg
Jack

In de winkel droeg hij een donker wat glimmend leerachtig jack.

 • Wie heeft er zijn donkere leerachtige jack en/of plastic tas van JD Sports ergens tussen winkelcentrum de Clinckhoeff en de tramhalte De Hooghe Waerdt, mogelijk op de Prins Willem Alexanderdijk, gevonden?
tcm17337707_large.jpg
Omkleden

De dader heeft zich onderweg verkleed en kwam na de overval bij de tramhalte ineens aangelopen in een opvallend donkerblauw baseballjack met grijze mouwen en lichtgekleurde boorden. Op zijn borst stond het logo van de San Francisco Giants.

 • Wie heeft de dader zich zien omkleden?
tcm17337700_large.jpg
Achterlaten

Ergens tussen het winkelcentrum de Clinckhoeff en de tramhalte De Hooghe Waerdt moet hij het jack hebben achtergelaten. Vermoedelijk is de dader via de Prins Willem Alexanderdijk gelopen dus daar ergens kan iets gevonden zijn.

tcm17337709_large.jpg
Plastic tasje

Op het station leek hij ook niet meer het plastic tasje van JD Sports bij zich te hebben wat hij tijdens de overval wel bij zich had. Mogelijk heeft hij het samen met de jas weggegooid.

tcm17337711_large.jpg
Utrecht

Van JD Sports zijn er meerdere vestigingen in Nederland. Er zit er ook één in Utrecht en IJsselstein ligt daar vlak bij dus misschien kan iemand dit nog linken aan de dader.

tcm17337703_large.jpg
Getuige oproep 1

Net voor de overval was er een vader met zijn twee dochtertjes van ongeveer 5 a 6 jaar oud en een hond bij de kiosk. De man was lang en kocht naast sigaretten waarschijnlijk ook een bos bloemen bij de kiosk van de C1000 wat inmiddels de Jumbo is.

tcm17337704_large.jpg
Getuige oproep 2

Tijdens de overval heeft er, gehurkt bij de tijdschriften, waarschijnlijk een ander blond meisje gezeten, van ook een jaar of 6, 7 a 8. Zij was gekleed in een blauw/wit voetbaltenue. De overvaller is langs haar gelopen en na de overval is het meisje nog even opgestaan en keek hem na. Misschien heeft dat meisje destijds iets aan haar ouders verteld dat van belang kan zijn. Mochten de ouders zich dus hier iets van herinneren dan spreekt de politie ze graag.

tcm17337705_large.jpg
Getuige oproep 3

Het is niet zeker of naderhand alle getuigen op straat, die de motoragent de juiste kant op hebben gestuurd, met de politie hebben gesproken. Mocht iemand niet meer zijn benaderd dan hoopt de politie dat ook diegene nog even contact opneemt.

 • Wie herkent zichzelf in één van de getuigen oproepen?

winkelcentrum de Clinckhoeff

Veeg met twee vingers om de kaart te verschuiven.